Analytiker förutspår att priset på Ethereum når rekordhöga 2 500 dollar under 2018

Ethereum kan komma att fyrdubblas i värde till 2 500 dollar och nå en rekordnotering under detta år, förutspår ett finansiellt konsultbolag. “Priset på ethereum förutspås öka signifikant detta år, och kan nå 2 500 dollar mot slutet av 2018 med en ytterligare ökning till 2019 och 2020”, menar Nigel Green, deVere Groups grundare och VD, i ett e-postmeddelande till MarketWatch.

Tre faktorer som styr

Green menar att tre faktorer styr den generella ökningen. Den första är att fler plattformar använder Ethereum för handel. Den andra är att användningen av Ethereum-kontrakt blir mer utbrett. Den tredje faktorn är det faktum att decentraliseringen av molntjänster bådar gott för Ethereum.

Green observerar vidare att det är oundvikligt att kryptomarknaden regleras, vilket leder till ett ökat skydd för investerare och ett större förtroende för marknaden på sikt. Ethereum har kommit att bli den digitala valuta som främst används vid utfärdandet av nya tokens, tack vare dess effektivitet och flexibilitet. Den genomsnittliga tid som det tar att processa en transaktion på Ethereum är omkring 14 sekunder, vilket jämförelsevis kan ta så lång tid som 10 minuter för Bitcoin.

Ethereums marknadsvärde var 67,4 miljarder dollar då Green skrev sin rapport. I onsdags förra veckan backade Ethereum med 9%, och sammanlagt nio av 10 av marknadens största mynt och tokens förlorade i värde mot dollarn, varav fyra minskade i värde med tvåsiffriga procenttal.

Den stora förändringen av priset påbörjades i onsdags morse vid ungefär klockan 4.30 svensk tid, då kryptomarknadens sammanlagda värde låg på 434 miljarder dollar. Under de kommande två och en halv timmarna minskade marknadens värde med 30 miljarder dollar, och trots en kort återhämtning fortsatte marknaden nedåt även senare under morgonen.

Det var inte klarlagt vad som fick tjurrusningen att avta, även om det kan ha varit så enkelt som att fenomenet uppstått på grund av investerare som köpt vid björnmarknadens bott bestämt sig för att ta ut sina vinster till följd av veckans snabba återhämtning, då kryptomarknadens värde ökade med mer än 100 miljarder dollar. Såväl prisförändringarna per dygn och timme visade röda siffror under onsdagen, även om återgången påverkade de alternativa mynten på ett oproportionerligt sätt. Bitcoin minskade bara 1% under onsdagen, slog därmed index med mer än 8%, och ökade sin marknadsandel till drygt 39%.

Priset på Ethereum hade sjunkit med mer än 9% bara timmarna efter att valutan för första gången på mer än en månad nått 700 dollar.

Bitcoin handlades under fredagen på nytt till över 9 000 dollar, vilket innebar att den nått säker mark mellan 8 500 och 9 000 dollar.

De alternativa mynten visade gröna siffror under fredagen. Bitcoin Cash hade ökat med 1,97% till 1 3800,50 dollar, Litecoin låg back 1,05% och låg i stort sett stilla på 150,89 dollar medan Ripple handlades till 0,85 dollar och ökade sin volym med 1%.

Analytiker fortfarande positiv till kryptovaluta

Green har generellt sett haft en positiv inställning till kryptovaluta. “De flesta stora kryptovalutor har nått stora uppgångar på sistone”, konstaterade Green på sitt företags webbplats under onsdagen. “Den nuvarande aktiviteten på marknaden indikerar att de stora kryptovalutorna är redo för ännu en betydande prisökning inom en snart framtid.”

“Vad är det som driver detta rally på kryptopriser? Det finns flera viktiga faktorer,” menade han. “Dessa inkluderar den växande integrationen med och anammandet av storbanker och andra finansiella institutioner.”

Green sa att 20 procent av alla finansbolag, från hedgefonder till bankjättar, numera överväger att handla med digitala valutor inom 12 månader, enligt en ny undersökning från Thomson Reuters.

“En annan viktig anledning bakom rallyt är att det finns en ökande medvetenhet kring behovet av och efterfrågan på digitala, globala valutor i en digitaliserad, global värld”, sa han.

Källa: https://www.ccn.com/ethereum-price-could-hit-2500-this-year-analyst/