Ännu en av de fem största handelssajterna planerar att flytta till Maltas “blockchain-ö”

Trots att det under augusti månad traditionellt sett råder något av en lågsäsong i affärsvärlden, verkar Malta inte ligga på latsidan. Efter flera tillkännagivanden om handelssajter och kryptobanker, kommer nu tillkännagivandet att ZB.com, världens femte största handelssajt för kryptovaluta sett till daglig handelsvolym, flyttar till den soliga blockchain-ön.

ZB.com kommer etablera sin verksamhet i Europa i och med lanseringen av en ny börs på Malta. Detta tillkännagivande kommer efter att även DQR, OKEx och Binance har öppnat kontor på ön. Silvio Schembri, parlamentarisk sekreterare för digital ekonomi och innovation, tweetade dessutom om tillkännagivandet och menar att detta är ännu en steg i Maltas ambition att befästa sin ledande position i kryptosfären.

Företaget kommer initialt att lansera en handelssajt där krypto växlas mot krypto, och kommer sedermera även möjliggöra växling mellan kryptovalutor och fiatpengar genom sin nya plattform. Detta är den tredje handelssajt efter Bitbay och Binance att genomföra detta.

Andra länder verkar tveka kring krypto och flera länder ligger efter när det kommer till reglering och implementering av kryptovaluta och blockchain-företag. Så är dock inte fallet med Malta, där flera lagförslag kring reglering har röstats igenom i parlamentet. Dessa lagförslag genomgår för närvarande en konsultationsprocess, så det finns ingen handelssajt som egentligen har startats än då de nya blockchain-reglerna inte kommer att träda i kraft förrän den 1 oktober.

Jimmy Zhao, medgrundare av ZB.com, uppger att han nyligen bjöds in till Malta av sina lokala samarbetspartners och då träffade den maltesiska regeringen för att diskutera företagets verksamhet. “Man inser snabbt Maltas hängivenhet till att bygga och stödja kryptoekosystemet,” tillade han.

ZB.com rankas regelbundet bland de fem största handelssajterna för kryptovaluta sett till daglig handelsvolym, enligt Coin MarketCap, med ett dagligt genomsnitt på cirka 400 miljoner dollar. Den proprietära teknik som ligger bakom ZB.com stödjer även flera andra ramstående börser såsom EXX.com.

ZB.com är en renodlad handelssajt för kryptovaluta och erbjuder inte handel med andra slags tillgångar. Med det sagt, finns det flera marknader på vilka dessa kryptovalutor kan handlas. Som investerare kan du till exempel växla kryptovalutor mot Bitcoin (BTC), Tether (USDT) och QCash (CQ).

Källa: https://www.ccn.com/another-top-5-cryptocurrency-exchange-plots-move-to-maltas-blockchain-island/