Antalet kvinnor intresserade av krypto dubblerat sedan årets början

Under det senaste halvåret har antalet kvinnor som överväger att investera i kryptovaluta ökat från 6% till 13%, enligt en artikel publicerad i nättidningen City A.M. Den rapport som siffrorna har hämtats ifrån baseras på en marknadsundersökning utförd av den brittiska handelssajten London Block Exchange och visar att kryptovalutor främst är populära bland kvinnor tillhörande millenniegenerationen, där en av fem uttrycker en önskan att investera i dessa.

Forskningen visar även på en skillnad i det sätt på vilket män och kvinnor investerar, på så sätt att kvinnor har ett mer strategiskt tillvägagångssätt då de är 50% mindre benägna än män att känna en rädsla för att hamna på efterkälken med sina investeringar. Forskningen visar även att kvinnor är mer samarbetsvilliga än män, då de med dubbelt så hög sannolikhet berättar för vänner och familj om sina potentiella investeringar i jämförelse med män, som statistiskt sett i högre utsträckning gör sin egen grej.

Tidigare forskning från handelssajten eToro visar att kryptomarknaden fram tills nyligen var mansdominerad – män utgjorde 91,5% av alla investerare medan blott 8,5% av dessa var kvinnor. London Block Exchanges analytiker Agnes de Roeyer tror dock att denna trend kan komma att förändras: “Det finns fortfarande en missuppfattning om att kryptovaluta är ett spel för män, men vi har sett hundratals kvinnor bli medlemmar på vår sajt under de senaste månaderna och vissa av de mest inspirerande och kunniga investerarna, som visar vägen i branschen, är kvinnor.”

Källa: https://cointelegraph.com/news/number-of-women-eyeing-crypto-investing-doubled-since-start-of-year