Användningen av Bitcoin ökar i Egypten

I den ekonomiska kris som följer i spåren av coronapandemin har allt fler egyptier börjat vända sig till Bitcoin och andra kryptovalutor. Många invånare i landet ser nu kryptovalutorna som ett alternativt sätt att tjäna pengar i krisen.

Det är framför allt yngre individer som har fått ett ökat intresse för kryptovalutor. Enligt Al-Monitor säger ekonomen Wael al-Nahnas så här om fenomenet:

“Många unga egyptier börjar investera mindre summor trots Bitcoins ökade värde. De började gräva Satochi, vilka är en 100 miljonsdel av en bitcoin, och på daglig basis gör de en förtjänst om 4 % till 5 % från mellanskillnaden mellan inköpspriset i samband med den minskade efterfrågan och försäljningspriset vid ökad efterfrågan, utöver vissa kvartalsliga eller årliga intäkter från oförutsedda ökningar av bitcoinvärdet.”

Arbetslösheten driver på handeln med kryptovalutor

Arbetslösheten i Egypten har ökat från 7,7 % under årets första kvartal till 9,6 % under det andra kvartalet i år. Detta innebär att mer än en halv miljon egyptier har förlorat jobbet under året. Av denna anledning har handeln med Bitcoin blivit väldigt attraktiv för många invånare i landet.

Men samtidigt som allt fler egyptier blir intresserade av att gräva och handla med kryptovalutor, ökar också oron för att bedrägerier utan en ordentlig lagstiftning på plats. En lag som tydliggör vilka aktiviteter kring kryptovalutor som är lagliga och inte är därför att vänta enligt experter.

Källa: Cointelegraph