Attack mot Ethereum Classic alltmer kostsam

De förluster som 51-procentsattacken mot Ethereum Classic har resulterat i överstiger nu enligt uppgift en miljard dollar.

Under gårdagen kom rapporter om att världens 18:e största kryptovaluta skulle ha utsatts för en så kallad 51-procentattack. I en sådan attack ackumulerar en illvillig person majoriteten av nätverkets hashpower och använder den för att skriva om data på blockkedjan.

Coinbases ingenjörer har nu publicerat uppdaterad data som indikerar att de attacker som utförts framgångsrikt har utfört “upprepade djupa omorganisationer i Ethereum Classics blockkedja, varav de flesta innehåller dubbla transaktioner.” Enligt bolaget ska värdet på de transaktioner man hittills har granskat vara cirka 1,1 miljarder dollar.

Gate.io är så här långt den enda handelsplattformen som har tillkännagivit att man förlorat pengar till den person som har hackat Ethereum Classic. I ett tillkännagivande som publicerades under gårdagen skriver man att hackaren lyckades lägga vantarna på 54 200 ETC, med ett värde motsvarande cirka 200 000 dollar. Handelsplattformen uppmanar även Ethereum Classic att vidta en radikal åtgärd från PoW-konsensus till PoS för att förhindra att liknande incidenter inträffar i framtiden.

Priset på Ethereum Classic opåverkat av attacken

Anmärkningsvärt nog har priset på Ethereum Classic inte rört sig särskilt mycket under det senaste dygnet. Priset har sjunkit med blott 3,82 procent mot den amerikanska dollarn och 4,16 procent mot bitcoin. Detta faktum har inte undgått personer i kryptosfären, utan flera individer har noterat att flera kryptovalutor som utsatts för 51-procentsattacker har lyckats bibehålla en stor del av sitt värde efter attackerna.Källa: https://www.ccn.com/ethereum-classic-losses-top-1-million-after-51-attack-coinbase-research/