Bankman på tyska centralbanken hävdar att kryptovalutor behöver regleras globalt

Chefen på Tysklands centralbank, Joachim Wuermeling menar enligt Reuters att bitcoin borde regleras med hjälp av en internationell uppsättning regler snarare än på nationell nivå. Vid ett tal i samband med ett evenemang i Frankfurt ska han ha sagt att kryptovalutor istället behöver regleras globalt, genom att lagstiftare harmoniserar sin lagstiftning kring kryptovalutor. Wuermeling menar att ett sådant tillstånd endast kan uppnås genom utökat samarbete.

Han citeras med följande ord:

Effektiv reglering av virtuella kryptovalutor skulle därför endast gå att uppnå genom det bästa internationella samarbetet möjligt, eftersom nationalstaters reglerande kraft uppenbarligen är begränsad.

Hans kommentarer kommer efter att utvecklingar har skett på denna front i Sydkorea och Kina. Det har framför allt kommit rapporter om att Sydkorea planerar att stänga ner växlingssajter som handlar med digitala valutor. Dessa rykten har dock dementerats av presidentens kontor.

Sydkorea agerar dock enligt ny lagstiftning som ämnar att sakna ner spekulativa investeringar i kryptovalutor genom att tvinga banker att följa nya regler kring identifiering av kunder samt ålägga investerare i kryptovalutor som vägrar upphöra med sin verksamhet med böter.

Samtidigt har Kina indikerat att man kan komma att minska miningaktiviteten genom att dra tillbaka skatte- och mervärdesförmåner för företag.

Källa: https://www.coindesk.com/german-central-banker-cryptocurrencies-must-be-regulated-on-a-global-scale/