Binances VD kallar ICO:er nödvändiga och “100 gånger enklare än traditionellt riskkapital”

Changpeng Zhao, VD för den digitala handelsplattformen Binance, sa i ett blogginlägg den 7 maj att initiala mynterbjudanden (ICO:er) presterar betydligt bättre än riskkapitalfonder, trots en hög risk för misslyckande. I blogginlägget uttrycker Zhao sitt stöd för ICO:er och hävdar att de är “100 gånger enklare” när det gäller att samla in pengar än traditionella riskkapitalfonder:

“Genom min egen erfarenhet, och efter att ha bevittnat hundratals andra projekt på nära håll, skulle jag säga att det är ungefär 100 gånger enklare att samla in pengar genom ICO:er än genom traditionellt riskkapital, om inte mer. Med en ökad enkelhet att samla in pengar, säger logiken att det kan finnas 100 gånger fler uppstartsföretag, välfinansierade uppstartsföretag, där ICO:er är tillåtna.”

Zhao sa att även om vissa riskkapitalister är verkliga experter på sitt område, har den stora massan av “professionella riskkapitalister” “ingen aning” om de projekt eller områden som de investerar i. Enligt Zhao finns det en tydlig avsaknad av erfarenhet av uppstartsföretag och en otillräcklig förståelse för projektens tekniker.

Zhao medgav att ICO-marknaden är i sin linda och därför stöter på problem, såsom bedrägerier och misslyckanden. Han tror ändå att en högre andel av ICO-projekt kommer att lyckas i jämförelse med projekt som traditionella riskkapitalister investerar i. Han skrev följande:

“De flesta ICO:er är nya uppstartsprojekt och har en hög andel av misslyckanden, precis som traditionella uppstartsföretag. Detta är inget nytt. De flesta ICO-investerar känner redan till detta. ICO-investerare är tidiga adoptörer (och nybörjare).

Zhao avslutade med att nämna att många riskkapitalistbolag nu investerar i ICO:er. Han sa att riskkapitalistbolag “har en näsa för pengar”, och tillade att de är mer agila än andra större organisationer som är ansvariga för den allmänhetens välstånd; “de som rör sig snabbast kommer skörda exponentiella framgångar.”

Källa: https://cointelegraph.com/news/binance-ceo-calls-icos-necessary-and-100-times-easier-than-traditional-venture-capital