Bitcoin närmar sig 12 000 dollar då efterfrågan på kryptovaluta ökar

Bitcoin har fått ett ordentligt momentum under de senaste dygnen och ligger i skrivande stund på strax under 11 000-dollarsstrecket. Majoriteten av de alternativa kryptovalutorna på marknaden har gått sämre än bitcoin, medan den mest dominanta kryptovalutan på marknaden har fortsatt att leda ett starkt rally.

Mot den amerikanska dollarn ökade bitcoin under söndagen med nästan 8 procent, och nådde 11 200 dollar. Förutom ett antal mindre kryptovalutor såsom Aion, har bitcoin varit den stora kryptovaluta på marknaden som har presterat bäst.

Alla de 20 främsta kryptovalutorna på den globala marknaden gick back mot bitcoin under fredagen, där Ethereums kryptovaluta Ether gick back 5 procent, Litecoin backade 7 procent och NEO tappade nästan 8 procent mot bitcoin.

Under januari månad upplevde kryptomarknaden en av de värsta korrektionerna i historien, då de flesta kryptovalutor minskade med cirka 70 procent från sina rekordhöjder. Sedan början av februari har kryptomarknaden steg för steg återhämtat sig, men de stora kryptovalutorna med robusta infrastrukturer, nätverk och support via gemenskapen har haft en fördel över andra alternativa kryptovalutor.

Under en återhämtningsperiod, där nya investerare gjorde entré i samband med att marknaden börjar stiga på nytt, har kryptovalutor med en stark nätverkseffekt, såsom bitcoin, en stor fördel gentemot alternativa kryptovalutor. De flesta investerare som lämnade marknaden när priset på kryptovalutor föll gjorde detta på grund av panik och rädsla.

De flesta investerare som nu ger sig in på marknaden upplever en rädsla över att gå miste om någonting. Om denna rädsla driver nya investerare in på marknaden, särskilt investerare med hög profil och storskaliga institutionella investerare, är bitcoin den investering de väljer.

Som investeringsrådgivaren Ross Gerber sagt, har efterfrågan på bitcoin från Wall Street och stora köpare ökat under de senaste veckorna.

“Bitcoin 11 000 dollar. Tog ett snack med ett stort investmentbolag häromdagen. Det tog inte lång tid innan de började ställa frågor om kryptovalutor. Började anteckna. Vad gör mynten. Hur fungerar det. Tro mig, de stora spelarna tittar”, sa Ross.

Sydkorea

Efterfrågan på bitcoin och andra kryptovalutor har ökad på den sydkoreanska kryptomarknaden, i samband med att “Kimchi Premium” på nytt dök upp på stora växlingssajter såsom Korbit och Bithumb. Även om det endast rör sig om cirka 2 till 3 procent, vilket är betydligt mindre än motsvarande siffror i december, försvann premiepriserna i Sydkorea vid ett tillfälle i februari på grund av bristande efterfråga.

Sydkora är en viktig marknad för alternativa kryptovalutor som Ethereum, Ripple, EOS, Cardano och Qtum. Sydkoreas kryptomarknad står för endast omkring 6 procent av den globala bitcoinhandeln, men landet fortsätter vara en av de största marknaderna för alternativa kryptovalutor.

UpBit, den enda växlingssajten i landet som har stöd för över hundra kryptovalutor, har ständigt varit den näst största växlingssajten på den globala marknaden, bakom Binance.

Eftersom kryptomarknaden upplevde en stor korrektion i januari, förväntade sig inte de flesta analytiker på den sydkoreanska marknaden att marknaden skulle påbörja sin återhämtningsperiod i februari. Men efterfrågan växer redan på den lokala marknaden och analytiker förväntar sig att detta kommer speglas på den globala marknaden under de kommande veckorna.

Källa: https://www.ccn.com/bitcoin-eyes-12000-south-korea-demand-cryptocurrency-market-rises/