Bitcoin på uppgång igen i Venezuela

Venezuelanernas intresse för att köpa Bitcoin har ökat signifikant under de senaste tre månaderna, rapporterade nyhetssajten Criptonototicas om under gårdagen och citerade data från handelssajten LocalBitcoins.

Venezuelas första högkonjunktur för kryptovaluta ägde rum tidigt under 2017, då en rekordhög volym om 805 bitcoin i veckan handlades. Därefter har intresset för krypto i Venezuela sjunkit, vilket har lett till en nedgång i handelsvolymen till så lite som 150 köpta bitcoins per vecka.

Enligt Criptonototicas har dock handeln ökat på nytt under början till mitten av 2018. Volymen av venezuelanska bolivar ökade med 138% mellan mars och april, och med ytterligare 39% mellan april och maj.

Även den första veckan i juni låg i linje med denna trend, vilket Criptonoticas nämner i sin rapportering. Sista veckan i maj spenderades 4,9 miljarder bolivar på bitcoins, medan motsvarande siffra under första veckan i juni var 6,9 miljarder bolivar – en ökning med 40,8%.

Criptonototicas kopplar samman det ökade intresset för Bitcoin med den hyperinflation som råder i Venezuela. Samtidigt som den inhemska valutans värde fortsätter devalveras, uppgick hyperinflationen i landet i slutet av maj månad till drygt 25 000% enligt Forbes.

Enligt Similiarweb är venezuelaner LocalBitcoins största geografiska användarbas, följt av besökare från USA och Storbritannien.

Källa: https://cointelegraph.com/news/bitcoin-buying-on-the-rise-again-in-venezuela