Bitcoin spräckte 12 000-dollarsbarriären

Bitcoin har för första gången sedan september nått en värdering som överstiger 12 000 dollar. Vissa analytiker menar att det rally som just nu pågår i denna kryptovalutan kan ge en kurs så hög som mellan 16 000 och 17 000 dollar.

Det är under de senaste fem veckorna som priset på Bitcoin har klättrat från 10 000 dollar till 12 000 dollar. Detta efter en nedgång i början av september månad. Flera marknadsanalytiker hävdar nu att detta möjligtvis endast är början på ett nytt kryptorally. Kurser på uppemot 17 000 dollar nämns alltså plötsligt som fullt realistiska. Därefter tros dock en ny nedgång vara på gång.

Bitcoin tycks stå emot omvärldens oro

Det var under tisdagskvällen den 20 oktober 2020 som Bitcoin på nytt spräckte 12 000-dollarsbarriären. Efter denna rejäla uppgång tros kursen i det korta perspektivet stabiliseras en del på grund av vinsthemtagningar och automatiska försäljningar. Därefter menar dock experter att manegen är krattat för ytterligare uppgångar. Detta alldeles oavsett oroligheterna i omvärlden kring coronapandemin och USA-valet.

Valet är såklart en av de händelser i närtid som just nu ligger i fokus i omvärldsbevakningen. Kryptovalutan Bitcoin har en tendens att öka i värde i samband med att dollarn försvagas. Goldman Sachs tror på en nedgång för dollarn om det skulle visa sig att Joe Biden skulle vinna presidentvalet. Om istället Donald Trump skulle bli omvald tror de inte heller på en förstärkning för dollarn. Så oavsett utgång i valet tros alltså utsikterna vara goda för Bitcoin.

Även aktiemarknaden fortsätter uppåt efter en stark återhämtning och uppgång sedan försommaren. Där råder dock för närvarande en oro kring det försämrade läget i coronapandemin. Men än så länge syns alltså inga tecken på att denna oro skulle smitta av sig på kryptomarknadne.

Källa: Coindesk