Bitcoinpriset tillbaka på 8 500 dollar: Kryptomarknaden studsar tillbaka efter sämre vecka

Nivån kring 8 200 dollar är en motståndsnivå som utgör en viktig tröskel för priset på Bitcoin. När valutan sjunker under 8 200 dollar kan detta leda priset tillbaka ner under 7 900 dollar. Under de senaste 24 timmarna har dock kryptomarknaden studsat tillbaka då bitcoinpriset nått 8 500 dollar och tokens som TRON, AirSwap och Ontology har stigit i värde med mellan 10 och 20 procent.

TRON, AirSwap och Ontology

Majoriteten av alla tokens på marknaden har på sistone upplevt en intensifierad rörelse nedåt och därmed följt det negativa trycket på bitcoin men med större marginaler. Till följd av detta har tokens som TRON, Airswap och Ontology, som tidigare i april och maj har gått bättre än de flesta stora kryptovalutor även de fallit ordentligt.

Den 21 maj hade de flesta av dessa tokens studsat tillbaka från sina senaste förluster, och vuxit ordentligt i jämförelse med bitcoin som stigit 4 procent mot den amerikanska dollarn. Jämfört med bitcoin har Ontology ökat med 10 procent, medan AirSwap ökat med drygt 15 procent och TRON med 9,5 procent.

AirSwap är en särskilt intressant token att observera, inte minst som en långsiktig investering. Detta då AirSwap trots dess hype och bevakning i media fortsatt är den blott 198:e största kryptovalutan i världen med ett marknadsvärde på 62 miljoner dollar. Även om AirSwaps marknadsvärde är relativt litet jämfört med Ontology och ICON, har AirSwap mer utrymme att växa på lång sikt.

AirSwaps relativa styrkeindex (RSI) ligger på 53, vilket innebär en neutral zon. Givet att denna token fortfarande befinner sig i ett neutralt tillstånd efter en 15-procentig ökning mot bitcoin och är inne i en kortsiktig positiv trend, är det troligt att AirSwap fortsätter att växa och öka i värde från sitt nuvarande pris på 0,00004925 BTC.

Stark uppåtstuds

Bitcoin har befunnit sig i en nedåtgående trend ända sedan den misslyckades att testa stödet vid 10 000 dollar tidigare under maj månad. Under de senaste 7 dagarna, då bitcoin har fortsatt att befinna sig i spannet mellan 7 900 och 8 785 dollar, har valutan haft svårt att finna det momentum som krävs för att etablera sig över 8 800 dollar, vilket anses vara en betydande stödnivå som på kort sikt kan låta priset på bitcoin testa stödet vid 10 000-dollarsnivån igen.

Bitcoins senaste försök att spräcka stödnivån 8 800 dollar var den 15 maj, d.v.s. för nästan en vecka sedan. Efter att ha överskridit 8 850 dollar tappade valutan till 7 925 dollar, på grund av björnarnas tryck, och studsade tillbaka ner till regionen kring 7 900 dollar. Om bitcoinpriset kan studsa tillbaka till 8 800 dollar under de kommande dagarna, kanske till och med inom 48 timmar, är det troligt att priset kort därefter testar stödnivån 9 600 dollar, och rör sig mot 10 000 dollar mot slutet av maj.

Under den senaste veckan har bitcoin gradvis byggt upp ett momentum från 7 900 till 8 500 dollar, vilket det inte har gjort under tidigare korrigeringsrallyn. Stabiliteten i bitcoins prisrörelse kan ge mer spänstighet på kort sikt när de viktiga stödnivåerna ska testas..

Källa: https://www.ccn.com/bitcoin-price-back-at-8500-cryptocurrency-market-rebounds-after-poor-week/