BitConnect stänger ner växlingssajt för krypto efter lagstiftares varningar

Företaget bakom den kontroversiella kryptovalutan BitConnect har tillkännagivit att man kommer stänga ner sin plattform för utlåning och växling. BitConnects lånetjänst kommer omedelbart att stängas ner, medan dess växlingsplattform kommer stängas inom 5 dagar, enligt ett inlägg på dess webbplats som publicerades under tisdagen.

“Inom kort kommer vi stänga lånetjänsten och växlingstjänsten medan webbplatsen BitConnect.co kommer fungera som en plånboks- och nyhetstjänst samt i utbildningssyfte”, stod det i inlägget.

I meddelandet skyller man på en rad olika faktorer, kanske främst de brev om att upphöra med verksamheten som under de senaste dagarna har skickats från lagstiftare i North Carolina och Texas. I bägge dessa brev framgick det att BitConnect ägnade sig åt försäljning av oregistrerade värdepapper.

“Vi har fått två brev om att upphöra med verksamheten, ett från Texas State Securities Board, och ett från North Carolina Secretary of State Securities Division”, skrev teamet bakom BitConnect. “Dessa åtgärder har kommit att utgöra ett hinder för plattformens rättsliga fortsättning.”

I inlägget skyller man även på den “dåliga press” som har “gjort medlemmar i gemenskapen oroliga och skapat en brist på förtroende för plattformen.”

BitConnect har anklagats för att ha gjort sig skyldiga till ett Ponzibedrägeri, och flera aktörer i branschen, däribland ethereums grundare Vitalik Buterin, har under de senaste månaderna kritiserat plattformen.

Teamet bakom BitConnect nämner även en serie av DDoS-attacker. Så tidigt som 13 januari har BitConnect via sitt Twitter-konto lyft fram DDoS-attacker som en orsak för problemen med dess webbplats.

Trots flera brev om att upphöra med verksamheten, sa BitConnect att dess pågående initiala mynterbjudande (ICO) kommer fortsätta, och att man bygger en alternativ växlingssajt för BitConnect.

“Detta är inte slutet för denna gemenskap, men vi stänger vissa av plattformens tjänster och vi kommer i framtiden att fortsätta tillhandahålla andra tjänster relaterade till kryptovaluta.”, skrev teamet.

Källa: https://www.coindesk.com/bitconnect-shutters-crypto-exchange-site-regulator-warnings/