Blockkedjebolag samarbetar kring DeFi-produkt som ger passiv inkomst

I samband med konferensen Unitize den 6 juli gjordes ett särskilt tillkännagivande. De tre blockkedjebolagen Terra, Polakdot och Cosmos tillkännagav då att de tillsammans samarbetar kring en ny DeFi-produkt vid namn Anchor. Denna syftar till att erbjuda pålitliga sparräntor på stablecoins, såsom Bitcoin.

De tre företagen planerar att lansera produkten på sina respektive blockkedjor mot slutet av årets tredje kvartal. I framtiden är det även tänkt att denna ska implementeras även på andra blockkedjor.

Med hjälp av Anchors smarta kontrakt ska användare kunna få passiv inkomst på sina insättningar av stablecoins. Plattformen kommer inledningsvis styras av den nyligen bildade organisationen Interchain Asset Association (IAA). IAA styrs gemensamt av Cosmos Zaki Manian, Web3 Foundations Jack Platts och Terraform Labs Do Kwon.

Do Kwon är grundare av och vd för Terra, och han säger så här om den nya satsningen:
“Medan grundpelarna inom DeFi såsom Maker och Compound har varit revolutionära när det kommer till att skapa till fullo decentraliserade kryptovalutemarknader, gör volatiliteten i deras sparräntor dem olämpliga att användas som sparprodukter för konsumenter. Massanvändandet av DeFi kräver skapandet av ett helt decentraliserat sparkonto som erbjuder en pålitlig årlig räntesats.”

Källa: Cointelegraph