Bloomberg: Wall Street-jättarna avvaktande till kryptomarknaden p.g.a. fallande priser

Jättarna på Wall Street skjuter upp sina planer på att mer aktivt ge sig in på kryptomarknaden till följd av att värdet på kryptovalutorna har fallit, menar Bloomberg. I sin artikel skriver de att Wall Street-jättarna ställer sig avvaktande till kryptovalutor. Bloomberg tar även upp de närmanden till kryptomarknaden som har gjorts av företag som Goldman Sachs, Morgan Stanley, Citigroup och Barclays.

Enligt personer som är insatta i Goldman Sachs kryptoverksamhet, har bolagets framfart varit alltför långsam för att vara märkbar. Deras kryptofonder har dessutom endast lockat till sig ett mindre antal kunder så här långt.

Även Morgan Stanley, Citigroup och Barclays har haft svårt att attrahera kunder till kryptosfären. Vissa av dessa bolag har ännu inte lyckats sälja någon av sina kryptorelaterade produkter.

Goldman Sachs tidigare partner och numera VD för kryptoinvestmentbolaget Galaxy Digital, Mike Novogratz, förutspådde under hösten 2018 att Wall Street-jättarna kommer att bli mer involverade i krypthandeln under det första eller andra kvartalet 2019. Kort efter detta uttalande investerade Novogratz och Goldman Sachs cirka 15 miljoner dollar i den amerikanska plånbokstjänsten BitGo.

Källa: https://cointelegraph.com/news/bloomberg-wall-street-giants-postpone-entering-crypto-industry-amid-falling-prices