Brittisk tillverkare av IT-utrustning planerar för Storbritanniens största Bitcoin miningfarm

Bladetec, en leverantör av högklassig IT-utrustning i Storbritannien, uppges planera bygga en Bitcoin-miningfarm utspridd på tre platser i England. Farmen ska vara värd 10 miljoner pund (motsvarande 107 miljoner svenska kronor).

Enligt den stora brittiska dagstidningen The Telegraph försöker Bladetec samla in 10 miljoner pund från investerare för att bygga och driva en enorm anläggning ämnad för Bitcoin mining vid namn “The Third Bladetec Bitcoin Mining Company Ltd” (TBBMC). Anläggningen byggs enligt uppgift på tre platser i London, Surrey och Suffolk, och Bladetec hävdar att företaget är den första bitcoingruvan i Europa att finansieras genom investeringar i ett bolag reglerat av finansmyndigheten FCA, i form av kapitalbolaget Envestry.

Detaljer på företagets webbplats visar att Bladetec är på jakt efter en investering på minst 5 000 pund per investerare med andelas som säljs för 1 pund per andel i paritet med de pengar som används till inköp av hårdvara och kostnader för elektricitet, anläggning och administration. Företaget kommer till 100% att ägas av dessa aktieägare, enligt Bladetec.

Företaget menar att man har säkrat affärsuppgörelser med vindkraft för billigare elektricitet, vilket kommer utgöra större delen av kostnaderna. Denna el kommer användas för att driva de cirka 1 000 st ASIC-riggarna som Bladetec planerar att köpa in. Enligt information från Envestry kommer kapaciteten per enhet uppgå till 43 terahash per sekund.

“Den kombinerade processorkraften i denna gruva kommer vara på petahash-skalan, vilket gör det till en viktig global gruva”, framgår det av en summering av den pitch som framställs för potentiella investerare. “Utvinningen från gruvan kommer förvaras säkert i offline-plånböcker och värdeskåp.”

“Vi är helt och hållet fokuserade på att maximera aktieägarnas avkastning och därför, med tanke på Bitcoins relativt volatila natur, har vi tagit höjd för fyra olika tillväxtscenarier med upp till 45% kapitaltillväxt per år”, förklarar Declan Kennedy, ekonomichef och en av de tre administratörer som kommer administrera TBBMC.

Företaget ämnar att avsluta sin bitcoin-mining efter 2-3 med aktieägarnas avkastning intjänad från försäljningen av utvinna bitcoins och hårdvaran i pund. Detta har framställts som en beprövad strategi som är tänkt att användas i ett scenario där värdet på bitcoin inte har ökat mer än det prognostiserade värdet eller om företaget inte erhåller tillstånd från dess investerare att fortsätta utvinningen – om priset på bitcoin ökar mer än det prognostiserade värdet.

Källa: https://www.ccn.com/uk-it-equipment-maker-plans-britains-biggest-bitcoin-mining-farm/