Cardano är nu den tredje största kryptovalutan

Priset på Cardanos mynt ADA har ökat mycket i värde den senaste tiden. Den nyliga prisuppgången har lett till att Cardano nu är den tredje största kryptovalutan i världen. Mot slutet av förra veckan nådde ADA en ny högstanotering på 1,319 dollar. Därmed har Cardano höjts upp till den tredje största kryptovalutan sett till marknadsvärde.

Uppgången kommer till följd av att projektet Cardano har fått momentum till följd av nyheten tidigare i februari månad om att Mary-uppgraderingen integreras i Cardanos testnät. Uppgraderingen gör det möjligt att använda smarta kontrakt i nätverket och bidrar till att förvandla blockkedjan till ett nätverk för flera tillgångar i stil med Ethereum.

Denna funktionalitet med smarta kontrakt är en viktig del i Mary-uppgraderingen. Den förväntas öppna upp för en nya era med funktionalitet i Cardanos ekosystem. När uppgraderingen väl har integrerats ska decentraliserade finansapplikationer kunna verka i nätverket och ge användare en möjlighet att kringgå de höga kostnaderna i Ethereums nätverk.

I skrivande stund ligger priset på ADA på 1,275 amerikanska dollar.

Källa: Cointelegraph