Cardano Foundation stäms av tidigare forskningspartner

Under gårdagen lät Cardano Foundation via sin webbplats meddela att man blivit stämda av det brittiska bolaget Z/Yen Group Limited. Z/Yen Group är en tankesmedja inom fintech som tidigare har varit Cardano Foundations forskningspartner. De bägge organisationerna skrev under 2018 en rapport tillsammans om kvantberäkning och framtiden för kryptering av distribuerade liggare.

Cardano Foundation är den organisation som ligger bakom den populära kryptovalutan Cardano.

sin hemsida skriver Cardano Foundation följande:
“Händelseförloppet är relaterat till en påstådd överenskommelse mellan Z/Yen Group Limited och Cardano Foundation daterad till juli 2017. Cardano Foundation annullerade avtalet av olika anledningar. Cardano Foundation avfärdar helt de påstående som har framförts av Z/Yen Group Limited. På grund av den pågående naturen av denna juridiska process, kommer ingen ytterligare information att ges så länge händelserna pågår.”

Detta uttalande har lett till spekulationer om att det rör sig om en dispyt gällande intellektuell egendom.

Kryptosajten Cointelegraph har sökt Cardano Foundation i jakten på en kommentar, men en talesperson för organisationen har bara låtit meddela att “han inte har någonting att tillägga till tillkännagivandet.” Även Z/Yen Group har kontaktats av sajten för kommentarer, men inte heller det företaget har valt att ge någon sådan.

Källa: https://cointelegraph.com/news/cardano-foundation-is-sued-by-former-research-partner