Chainalysis kan nu spåra Dash och Zcash

Chainalysis är ett företag som strävar efter att skapa transparens i den globala ekonomi som byggs med hjälp av blockkedjor. Med hjälp av dem ska företag, banker och regeringar få en ökad förståelse för hur individer använder kryptovaluta. Chainalysis affärsidé går med andra ord stick i stäv med själva tanken på centraliserade valutor.

I ett nytt inlägg på sin blogg har Chainalysis nu tillkännagivit att de har lagt till stöd för Dash (DASH) och Zcash (ZEC). Detta stöd syftar till att underlätta för myndigheter att spåra transaktioner i dessa valutor.

Faktum är att företaget (Chainalysis) går så långt som att hävda att det är felaktigt att beteckna Dash som “sekretessmynt” (privacy coin). De hävdar nämligen att de kan spåra de allra flesta transaktioner som görs med Dash och Zcash. Detta tack vare att användarna av dessa valutor sällan använder de funktioner som finns till för att stärka integriteten.

Så här säger Dash Core Groups vd Ryan Taylor i ett uttalande till Cointelegraph:

“Dash erbjuder möjligheten till transaktioner med förhöjd sekretess då användarnas säkerhet är viktig för ett brett anammande av kryptovalutor, och den finns där för slutanvändare s om värderar denna funktionalitet. Samtidigt är Chainalysis en ledande leverantör av avancerad AML och blockkedjeanalyser som är nödvändigt för finansföretag för att balansera sekretessbehovet med efterlevnadsbehovet. I slutändan främjar bägge en säker användning av kryptovalutor, och säkerställer samtidigt tillgången till traditionella finansmarknader, så jag är nöjd med att Chainalysis har valt att implementera Dash i sin plattform.”

Cointelegraph menar att det är ganska märkligt att vd:n för ett företag som säljer sekretess till sina användare är så pass nöjd med detta. Och visst är det troligt att detta förhållningssätt kan få många användare att fly Dash för andra kryptovalutor. Detsamma gäller förstås även med Zcash, vilka har valt att avböja Cointelegraphs förfrågan att kommentera situationen.

Källa: Cointelegraph