Chainlink (LINK) listas på Coinbase

Den amerikanska kryptobörsen Coinbase listade häromdagen kryptovalutan Chainlink (LINK) på både Coinbase och Coinbase Pro.

Den nylistade kryptovalutan kan köpas via deras sajter och appar för Android och iOS av samtliga användare förutom de som är bosatta i New York.

Valutan kan i skrivande stund handlas mot dollar (LINK-USD) samt Ethereum (LINK-ETH).

Vad är Chainlink?

Chainlink är en kryptovaluta som är tänkt att användas som en utility token inom Chainlinks decentraliserade oracle nätverk. Detta nätverk tillåter smarta kontrakt på Ethereum att kommunicera med externa datakällor, API:er och betalsystem på ett säkert och effektivt sätt.

Detta möjliggör att det kan byggas bättre och mer omfattande decentraliserade applikationer (Dapps) med mer avancerad funktionalitet än vad som är möjligt idag.

Chainlink i medvind

Chainlink har haft en stark medvind de senaste månaderna. Först lanserades projektets mainnet och nyligen presenterades samarbeten med Oracle samt Google Cloud. Samarbetet med Google Cloud möjliggör för utvecklare att koppla ihop data från Googles Big Query-tjänst med smarta kontrakt på Ethereum via Chainlink.

Prisutvecklingen för Chainlink har även varit ganska explosionsartad i år – totalt har LINK gått upp mer än 730 % sedan början av året. Listningen på Coinbase resulterade i en ökning på 58 % – en markant högre ökning än när hypeade Ripple (XRP) listades som enbart resulterade i en kortvarig prisökning på 10-15 %.

Chainlink är i skrivande stund plats 16 på CoinMarketCap med en marknadskapitalisering på runt 1,4 miljarder dollar och dess token LINK kostar runt 4 dollar styck.

Så här köper du Chainlink (LINK)

Enklast köper du Chainlink på Coinbase, Coinbase Pro eller Binance beroende på om du vill köpa med FIAT eller köpa med andra kryptovalutor såsom Bitcoin eller Ethereum.

Coinbase (och därmed Coinbase Pro) är det enklaste och billigaste alternativet för oss svenskar som är bekväma med att göra SEPA-överföringar. Då skickar man bara en överföring till Coinbases konto i Estland och därefter får man pengarna inlagda på sitt konto.

I skrivande stund får du därefter först köpa Ethereum och därefter köpa Chainlink med dina Ethereum. Det går även att köpa kryptovalutor hos Coinbase genom kredit- och betalkort, men detta medför högre avgifter. Binance erbjuder även köp via kredit- och betalkort dock till högre avgift jämfört med att gå vägen via SEPA-överföring till Coinbase/Coinbase Pro.