Claes Cash – Ett roligt tidsfördriv eller ett seriöst blockchain-projekt?

Claes Cash är en token (pollett) på blockkedjan Ethereum, i form av en plattform för vadslagning om hur många gånger Claes Hemberg på Avanza kommer twittra under en viss vecka. Denna pollett lanserades i slutet av 2017 och ger dig alltså möjlighet att slå vad om antalet tweets som Claes kommer producera under den kommande veckan.

Som du säkert märker blandar Claes Cash seriositet med underhållning. Vadslagningen är förstås i grund och botten för nöjes skull, men projektet är samtidigt seriöst och visar på möjligheterna med blockkedjan Ethereum och dess smarta kontrakt, vilka denna bettingplattform bygger på. Tack vare den underliggande tekniken kan varken polletten eller själva vadslagningen manipuleras.

Så införskaffar du Claes Cash

Antalet Claes Cash är begränsat till 22722, varav 22699 i skrivande stund fortfarande finns tillgängliga i ICO (initial Claes offering). Hittills har 6 personer tagit chansen att investera i denna token. Det finns två sätt att få tag i Claes Cash: att delta i vadslagningen eller investera i polletten.

För att kunna göra något av detta behöver du ha en plånbok med det digitala myntet Ether. Du kan därefter investera i samband med pollettens ICO eller vara med och slå vad om hur många tweets Claes kommer skriva under en veckas tid. När en omgång av vadslagningen är över kommer de Claes Cash som ligger i vinstpotten delas ut till en eller flera vinnare, och om ingen vinner omgången rullar potten vidare till nästa omgång.

Projektet hittar du på URL:en claes.cash.