Coinbase förändrar sin listning av kryptovalutor

Coinbase har tillkännagivit att man framledes kommer använda sig av en ny process vid listning av tillgångar. Syftet med denna förändring är att påskynda processen att lista digitala tillgångar som uppfyller handelssajtens villkor, enligt ett blogginlägg publicerat på företagets webbplats. Det San Francisco-baserade bolaget, vars plattform för närvarande har stöd för såväl Bitcoin som populära altcoins såsom Bitcoin Cash, Litecoin och Ethereum Classic, menar att det blir allt svårare att lista alla de tillgånggsslag de önskar på ett “säkert och medgörligt sätt” för de digitala tillgångar som uppfyller bolagets nuvarande villkor för listning.

Lösningen är enligt blogginlägget att lista tillgångar som är kompatibla med lokal lagstiftning jurisdiktion för jurisdiktion. Detta innebär att vissa tillgångar kan vara tillgängliga i vissa regioner men inte i andra.

Ny listningsprocess

Den som utfärdar digitala tillgångar kommer genomgå en enkel utvärderingsprocess innan de listas på handelssajten. Denna process inleds med ett registreringsformulär som utfärdaren ska fylla i, ett formulär som innehåller uppgifter om tillgångarna, varpå Coinbase sedan kommer utvärdera informationen mot sitt ramverk för digitala tillgångar. Ramverket är dock inte skrivet i sten. Coinbase menar att det kommer uppdateras på regelbunden basis och att formuläret alltid kommer vara anpassat utifrån den version av ramverket som bolaget för stunden använder sig av i samband med utvärderingar.

Den nya listningsprocessen är kostnadsfri för utfärdare, men detta kan komma att ändras inom kort. Coinbase säger att antalet ansökningar kommer avgöra huruvida bolaget kommer att ta ut en ansökningsavgift i framtiden för att bekosta “de juridiska [kostnader] och driftskostnader som är kopplade till utvärdering och listning av nya tillgångar.”

Bolaget berättar vidare att man “kan komma att lista vissa tillgångar utifrån vår egen utvärdering, även vid avsaknad av en ansökan. I andra fall kommer vi försöka att ge snabba, specifika anledningar till godkännandet eller nekandet av vissa tillgångar.”

Coinbase förväntar sig att lista fler digitala tillgångar och snabbare genom sin förändring av listningsprocessen. Företaget har även förändrat det sätt på vilket de tillkännager listningar, och säger att nya tillgångar nu kommer tillkännages i samband med, eller kort därefter, att de har lanserats offentligt på Coinbases olika produkter.

Tidigare under året la Coinbase till stöd för Ethereum Classic. Plattformen ökade även gränsen för daglig köpsumma till 25 000 dollar och tog bort begränsningen för försäljningar. Handelssajten började även tillåta användare att handla på plattformen omedelbart efter ett köp. Tidigare var användare tvungna att vänta på banköverföringen att gå igenom innan de fick sina pengar, en process som kunde ta upp till fem arbetsdagar.

Källa: https://www.ccn.com/game-changer-coinbase-overhauls-cryptocurrency-listing-process/