Coinbase handelsstoppar XRP efter stort prisfall

XRP har tappat en hel del i värde på sistone. Det har fått handelssajten Coinbase att planera ett handelsstopp för kryptovalutan. I dagsläget är planen att stoppa handeln med XRP den 19 januari, men Coinbase har tillkännagivit att stoppet vid behov skulle kunna införas tidigare än så.

Ripples kryptovaluta XRP har haft sin beskärda del av problem under den senaste tiden. Som du kanske redan känner till har den amerikanska myndigheten SEC bestämt sig för att stämma Ripple. Nu kommer alltså nästa bakslag i samband med att flertalet stora handelssajter världen över handelsstoppar XRP.

Coinbase publicerade ett blogginlägg igår (den 28 december), i vilket man tillkännager att XRP kommer att handelsstoppas den 19 januari. Coinbase medger även att stoppet kan komma tidigare än så om det skulle krävas. Handelsstoppet kommer enligt uppgift inte att påverka det kommande airdrop som planeras för det av Ripple understödda Flare Networks token Spark (FLR).

Paul Grewal, chef för Coinbases juridikavdelning, hävdar även att handelsstoppet inte kommer att påverka kundernas åtkomst till XRP-plånböcker. Enligt honom ska det fortfarande gå att använda dessa plånböcker för insättning och uttag under stoppet.

Fler handelssajter väntas följa Coinbases exempel

Tidigare har även handelssajten OKCoin tillkännagivit ett handelsstopp för XRP. Deras stopp kommer att träda i kraft redan den 4 januari. Även Bitstamp har meddelat att ett handelsstopp kommer att införas i USA. Dessutom har även CrossTower, Beaxy och OSL tillkännagivit att de planerar införa liknande åtgärder gentemot Ripples kryptovaluta.

Många förväntar sig nu att andra stora handelssajter ska följa i Coinbases spår och handelsstoppa XRP. De menar att det bara är en tidsfråga innan Bittrex, Kraken, Grayscale, Genesis och andra aktörer väljer att gå samma väg.

Efter Coinbases tillkännagivande dök priset på XRP omedelbart drygt 10 %. Detta är dessutom bara det senaste fallet efter den stora prisnedgång som inträffade efter att SEC meddelat sina planer på att stämma XRP.

Källa: Coinbase