Coinbase vägrar lista Monero (XMR)

Coinbase kommer inte att lista Monero (XMR) eller liknade integritetsmynt. Detta hävdar företagets vd Brian Armstrong och hänvisar till att dessa mynt inte är godkända av USA:s myndigheter. Detta framkom i en intervju den 24 juli i år i podden “What Bitcoin Did” med Peter McCormack.

Armstrong berättar i podden att han vill ta det säkra före det osäkra med Coinbase så att handelssajten består över en längre tid. En av de försiktighetsåtgärder som han nämner är att undvika de problem som integritetsmynt såsom Monero potentiellt sett skulle kunna skapa. Armstrong berättar dock för McCormack att han anser Monero vara “det mest trovärdiga integritetsmyntet” och att Coinbase kommer överväga att lista sådana mynt när de blir mer accepterade.

Andra handelssajter handlar med Monero

Även om Coinbase än så länge har valt att inte lista vare sig Monero eller andra integritetsmynt, finns gångbara alternativ för den som är intresserad att handla med dessa. Till exempel har handelssajten Kraken tillgängliggjort Monero sedan tre år tillbaka, och sedan september förra året listar även Binance detta mynt.

Tidigare i år har dock den sydkoreanska handelssajten Bithumb, såväl som den i Singapore baserade handelssajten Huobi, meddelat att de kommer avlista XMR. Detta efter att Monero har påståtts användas för kriminella ändamål.

Källa: Cointelegraph