Coinbases handelschef säger upp sig efter sex månader

Hunter Merghart, handelschef på Coinbase, har sagt upp sig från sin tjänst efter blott sex månaders anställning. Merghart ska ha under förra veckan ha fattat beslut om att lämna företaget och undersöker nu andra källor, enligt källor till CoinDesk med insyn i situationen. Coinbase har avböjt att kommentera det hela.

Mergharts beslut att lämna Coinbase kommer efter att den chef som anställt honom, Adam White, under oktober månad lämnat Coinbase för att istället bli operativ chef på Bakkt. Bakkt är en ny institutionell handelsplattform för kryptovaluta som lanseras av New York-börsens moderbolag Intercontinental Exchange (ICE). White var Coinbases femte anställda i ordningen och anställde i egenskap av vice VD på bolaget Merghart i maj 2018.

Merghart uppges nu lämna bolaget på grund av att han känner sig frustrerad över att inte få tillräckliga resurser eller klarhet i planen för att bygga en institutionell affärsverksamhet, enligt de källor som CoinDesk har varit i kontakt med.

Coinbase fokuserar allt mer på sin institutionella verksamhet

Mergharts avsked från Coinbase kommer också efter att bolaget under tisdagen säkrat ytterligare finansiering om 300 miljoner dollar. En del av dessa pengar ska vara öronmärka för byggandet av den institutionella delen av verksamheten. I en intervju med Bloomberg uppgav också nyligen Coinbases VD och operativa chef Asiff Hirji att den institutionella delen av verksamheten i framtiden kommer att stå för en stor andel av intäkterna.

Coinbase har dessutom anställt Jonathan Kellner, tidigare VD på Instinet, som ny chef för sin institutionella avdelning. Man har även knutit till sig Chris Dodds, tidigare rådgivare på Charles Schwab, till sin styrelse samt JPMorgans Oputa Ezediaro till den institutionella verksamheten.

Trots att priserna på kryptovalutor fortsätter att tryckas ner, finns det en förväntansfullhet i luften inför Wall Streets förväntade intåg på marknaden.

Källa: https://www.coindesk.com/coinbases-head-of-trading-resigns-after-six-months-on-job/