CoinMarketCap kommer ändra sina mätvärden till följd av falska volymer

CoinMarketCap (CMC), en webbplats som sammanställer marknadsdata för kryptovalutor, har utlovat att göra om sin ranking av handelssajter. Detta efter att det har framkommit tydliga bevis på falska volymer. Detta lät CoinMarketCap meddela via sociala medier under måndagen.

CMC är känt som den kanske allra bästa tjänsten för att hålla koll på Bitcoins och andra kryptovalutors marknadsvärde. Tjänsten används dock även för att spåra den aktivitet som sker på de handelssajter där dessa valutor handlas.

Efterforskningar utförda av tredje part har dock visat att den statistik över volymer som finns tillgänglig på CoinMarketCap nästan är helt felaktig. Detta lurar investerare och gynnar de valutor som påverkas i positiv riktning av felaktigheterna.

CoinMarketCap har tagit till sig informationen, vilken även har skickats till de myndigheter i USA som reglerar handeln med kryptovalutor. Carylyne Chan, global marknadschef på CoinMarketCap, har i en intervju med Bloomberg uttalat sig om att sajtens ranking kan komma att förändras framöver: “Till exempel, om en handelssajt med låg trafik har en volym på 300 miljoner dollar och bara 5 BTC i sin plånbok, kommer användarna att kunna dra sina egna slutsatser utan att vi behöver fatta godtyckliga beslut kring vad som är ‘bra’ eller ‘dåligt’.”

Chan avslöjade inte när i tiden CoinMarketCap kommer att ändra sina mätvärden för att motverka rapporteringen av falska volymer. CMC har tidigare hamnat i blickfånget efter att även handelsplattformen The Tie belyst de volymer som CoinMarketCap rapporterat.

Källa: https://cointelegraph.com/news/coinmarketcap-will-alter-listing-metrics-after-latest-fake-volume-research