Därför sjönk Bitcoin Cash med 81% på en månad

Mellan den 6 november och 6 december minskade Bitcoin Cash (BCH) i värde med 81,6 procent, från 638 dollar till 117 dollar. Inför den hårda förgreningen den 15 november ökade först valutan i värde under den första veckan i november. Investerare började då att samla på sig BCH eftersom man förvänta sig den omtvistade förgreningen och den medföljande uppdelningen av blockkedjan.

I uppdelningen av kedjan skapades en ny kryptovaluta som baserade sig på den ursprungliga tillgången. Innehavare av originalversionen av Bitcoin Cash tilldelades den nyskapade kryptovalutan. Detta innebar att innehavare av BCH även erhöll Bitcoin SV.

Anledningen till värdeminskningen

Efter den hårda förgreningen, vilken uppstod till följd av en intensiv konflikt mellan BCH- och BSV-lägren, fortsatte BSV-sidan – vilken leds av miljardären Calvin Ayre och Coingeeks Craig Steven Wright, att hota Bitcoin Cash.

Man hotade att utföra en 51%-attack mot Bitcoin Cash och frysa blockkedjan med hjälp av spammiga transaktioner. Dessa hot verkställdes dock aldrig, men var tillräckliga för att göra investerare på kryptomarknaden oroliga för den kortsiktiga tillväxten hos såväl BCH som BSV.

Bland annat tillkännagav Kraken, en stor amerikansk handelsplattform, att de inte kunde tillhandahålla BSV och integrera tillgången till följd av de attacker som kom från BSV-lägret.

Så här skrev man i ett tillkännagivande: “Bitcoin SV uppfyller inte Krakens sedvanliga listningskrav. Den bör ses som en investering med extremt hög risk. Det finns många röda flaggor som investerare bör vara medvetna om. Förvaringsförluster som uppstår till följd av attacker som härstammar från nChain eller dess krets kommer socialiseras bland alla BSV-innehavare på Kraken. Givet nätverkets volatila tillstånd och de hot som gjorts, kan inte Kraken garantera perfekt förvar av BSV.”

Under den gångna månaden sjönk BCH i värde med 81,6 procent. Under samma tidsperiod sjönk priset på Bitcoin med 42 procent, från 6 544 dollar till 3 700 dollar. Bitcoin Cash minskade alltså i värde med nästan dubbelt så mycket som Bitcoin.

Källa: https://www.ccn.com/bitcoin-cash-drops-81-in-1-month-why-is-it-plunging-so-rapidly/