Dogecoin ökar kraftigt i GameStops kölvatten

Dogecoin har under den senaste veckan ökat kraftigt i pris i kölvattnet av Wallstreetbets kampanj mot Wallstreet. Priset mångdubblades under blott ett par handelsdagar och det råder inte längre någon tvekan om småpararnas samlade marknadsmakt.

Allt började med att ett parodikonto på Twitter twittrade frågan “Har Doge någonsin varit uppe i en dollar?”. Kort därefter började hashtaggarna “dogecoin och “dogecoininto1dollar” trenda bland amerikanska användare av den sociala plattformen.

Haussen la sig inte direkt när Teslas vd Elon Musk twittrade ut en bild som hällde bensin på elden:

Det faktum att Musk tweetat om Dogecoin gör kopplingen mellan kryptovalutan och GameStop än starkare. Elon skickade nämligen ut en liknande tweet om GameStop den 26 januari:


Kryptoinvesterare ställer sig bakom Wallstreetbets agerande

Det råder i dagsläget stora oklarheter kring vilka följder Wallstreetbets krig mot Wallstreet med GameStop och andra värdepapper som vapen kommer att få. Men förespråkare för kryptovalutor hävdar dock att Reddits användare helt enkelt bara har slagit sina påsar samman för att utmanövrera oförberedda institutioner på ett sätt som till punkt och pricka följer kapitalismens regler.

Risken är dock stor för att händelserna kommer att leda till ytterligare regleringar av värdepappersmarknaden. Helt klart är dock att det är en spännande tid för investerare på såväl kryptomarknaden som aktiemarknaden!

Dogecoin listades av Binance under 2019 och är ett populärt altcoin.

Källa: Cointelegraph