Dokumentär om Dash får finansiering via Dashfonden

Alla som på något sätt vill marknadsföra eller utveckla Dash kan söka bidrag för detta via en fond som finansieras genom nätverket. Ett förslag som fått godkänt för finansiering är ”Dashdocumentary” som under sex månader därmed får 157 Dash per månad för att skapa en dokumentär om valutan.

Vem som helst kan lämna in förslag till tekniska förbättringar, marknadsföring eller andra åtgärder som kan gynna utvecklingen av Dash. Det är sedan MasterNodes i nätverket som röstar vilka av dessa förslag som får finansiering via deras investeringsfond. I november hölls omröstningen där förslaget om att skapa en dokumentär kring valutan fick 921 Yes, 363 No och 22 nerlagda röster.

Därmed blev det klart att tre personer (med erfarenhet av filmproduktion) fick begärd summa för att skapa den första dokumentären i långfilmsformat om Dash. Det har tidigare skapats längre dokumentärer om Bitcoin så som ”The Rise and Rise of Bitcoin” samt ”Banking on Bitcoin”och man hoppas nå samma framgång som dessa filmer fått – men med en helt annan valuta i fokus.

Enligt filmteamet är det en perfekt tid att skapa en sådan film för att få maximal effekt. Detta utifrån att kryptovalutor börjat få ett allmänt erkännande under 2017 men att 2018 förväntas bli det år då valutorna på allvar når den breda massan.

Att intresset för kryptovalutor tämligen exploderat under 2017 visas tydligt av dess totala marketcap som i början av året var ca 18 miljarder och i december samma år var 600 miljarder. Därmed har även fler fått upp ögonen för andra valutor är Bitcoin.

Under kommande år hoppas man att intresset ska öka ännu mer tack vare filmen om Dash och en bredare allmänkunskap om kryptovalutor och dess fördel.

I en intervju sammanfattar en av deltagarna entusiasmen med att ”Everyone should be very, very excited for what is to come in 2018” Oavsett intresse för Dash eller inte så skapar filmen en förståelse och kunskap om kryptovalutor – vilket bör gynna dess utveckling i längden.

Mer info: Se Proposal description här.