Ethereum-dappen Bancor bygger bro till EOS nätverk

Bancor, ett decentraliserat kryptoexhange (DEX)-protokoll och en av de mest populära decentraliserade applikationerna i Ethereums nätverk, har tillkännagivit att man kommer förse den nyligen lanserade EOS-blockkedjan med förtroendelös tokenhandel. Den Israelbaserade blockproducenten och tillika Bancors partner LiquidEOS gjorde ett tillkännagivande om detta i måndags denna vecka.

Bancor finansierades genom ett initialt mynterbjudande (ICO) 2017 där man skrapade ihop den dåvarande rekordsumman 153 miljoner dollar. Bancor har i genomsnitt 350 aktiva användare per dag, vilket – även om det är lågt jämfört med centraliserade växelsajter – gör att den rankas bland de mest populära dapparna i ekosystemet av kryptovalutor, enligt webbplatsen DappRadar.

Bancor använder sig av ett antal smarta kontrakt för att låta användare konvertera mellan tokens utan att sätta in sina pengar på en plånbok som kontrolleras av en handelssajt. Till skillnad från de flesta decentraliserade handelsplattformarna, har istället Bancors protokoll inbyggd likviditet och automatisk prissättning, vilket gör det möjligt för användare att konvertera mellan tokens utan att dappen behöver matcha köpare med säljare. Nu planerar Bancor att utöka denna funktionalitet till EOS och därmed skapa en bro mellan de två mest värdefulla dedikerade plattformarna för smarta kontrakt. Detta kommer enligt bolaget att bilda “världens största kedjeöverskridande likviditetsnätverk”.

Med Bancors protokoll som en slags medlare, kommer användarna kunna förtroendelöst växla mellan de tokens som körs på EOS blockkedja. Än viktigare är dock att de kommer kunna handla med EOS och välja EOS-baserade tokens mot de fler än 120 Ethereum-baserade ERC-20 tokens som för närvarande stöds av Bancor – allt detta utan att överge kontrollen över sitt saldo.

“Vi ser Bancor-protokollet som en elegant lösning för likdividet som gynnar alla tokeninnehavare genom att tillhandahålla en helt ny paradigm för värdeutbyte,” säger Dan Larimer, tekniskt ansvarig på Block.one och skapare av flera kryptovalutor.

I den nuvarande versionen av tillkännagivandet, som sedan i måndags har kommit att ändras vid flera tillfällen, finns inte särskilt detaljerad information om Bancors EOS-dapp. I en tidigare version av LiquidEOS blogginlägg hänvisade man dock till den nya plattformen som EOSX Liquidity Network, samtidigt som man även inkluderade grafik som bar namnet BancorX. Denna grafik inkluderade även en länk till webbsidan eos.bancor.network, och även där kallas plattformen för Bancor X.

Ingen version av tillkännagivandet innehåller någon information om när BancorX skulle kunna tänkas lanseras.

Källa: https://www.ccn.com/ethereum-dapp-bancor-is-building-a-bridge-to-the-eos-network/