Ethereum kombinerar uppgraderingarna Casper och sharding

Ethereums utvecklare har nyligen diskuterat de viktigaste kommande uppdateringarna av sitt nätverk på ett Ethereums 40:e utvecklarmöte som ägde rum i fredags, den 15 juni. Den viktigaste punkten på mötet handlade om att planera om släppen av två viktiga uppgraderingar av Ethereums blockkedja, nämligen Casper och sharding. Casper skulle ha släppts som ett smart kontrakt, åtskilt från sharding-uppgraderingen. Enligt de nya förslagen kan Casper istället komma att släppas på en shard, eller på en sidokedja.

Sharding, som tillkännagavs av Ethereums medgrundare Vitalik Buterin i april i år, är en metod för att öka antalet transaktioner som en blockkedja kan processa. Tanken bakom sharding är att noderna endast lagrar en del av det distribuerade registrert, men att varje enskild nod kan lita på de övriga nodernas information.

Casper FFG publicerades i oktober 2017 som ett bevis på andel-baserat slutgiltigt system som överlappar en befintlig bevis på arbete-blockkedja. Syftet med systemet är att lösa “öppna frågor kring ekonomisk slutgiltighet genom validator-insättningar och kryptoekonomiska incitament”.

I april introducerades förbättringsförslag #1011: Hybrid Casper FFG, som syftar till att lösa problem kopplade till kryptomining genom att tillhandahålla ett hybridsystem för konsensus. Enligt det senaste förslaget skulle Ethereum-nätverket kombinera konsensus för bevis på andel (PoS) med dito för bevis på arbete (PoW), med målet att så småningom övergå till bevis på andel. Enligt förslaget minskar uppdateringen blockbelöningen för miners från 3 ETH till 0,6 ETH.

Som Buterin hävdade på det nyligen hållna mötet, skulle en förändring av schemaläggningen av uppgraderingarna sharding och Casper i grund och botten “skala upp” kedjan till dess “teoretiska max”. Buterin har hävdat att den förändrade schemaläggningen av uppgraderingarna skulle minska den insättningssumma som krävs för att bidra till att säkra nätverket från 1 500 ETH till 32 ETH, vilket skulle göra det mer gångbart att delta och satsa. Buterin hävdade även att den nya modellen skulle låta utvecklarna lansera Casper utan att störa Ethereum-nätverket, då Casper enligt Buterin är “mer separerat från huvudkedjan”.

“Casper-komponenten är någorlunda mer separerat från huvudkedjan. Det betyder att den kan utvecklas mindre påträngande på vissa sätt, den kan utvecklas som en separat kedja och ha sina egna regler.”

Cointelegraph rapporterade nyligen om att internetjätten Google försökte rekrytera Vitalik Buterin till sitt företag, vilket Buterin ska ha tweetat om den 20 maj. Buterin postade och raderade sedan en tweet med en skärmdump som ska visa hur en av Googles rekryterare frågar om Google “är vettigt för dig nu eller i framtiden”. Inkluderat i tweeten var en omröstning där Twitters medlemmar kunde rösta om huruvida han skulle ta jobbet.

Källa: https://cointelegraph.com/news/ethereum-to-combine-casper-and-sharding-upgrades