Experter förutspår att priset på Bitcoin kommer nå 25 000 dollar under 2018, 250 000 dollar under 2022

Priset på bitcoin nådde under förra veckan upp över 8 000 dollar, understött av en massiv ökning av köpvolymerna på alla stora handelssajter. Analytiker förklarade att en plötsligt ökad efterfrågan från institutionella investerare och inflödet av nytt kapital kan ha lett till ökningen av bitcoinpriset.

250 000 dollar under 2022

Den 13 april rapporterade CCN att miljardären och riskkapitalisten Tim Draper, som tidigt investerade i de mest framgångsrika teknikbolagen såsom SpaceX, förutspår att priset på bitcoin kommer nå 250 000 dollar till slutet av 2022.

Ett pris på 250 000 dollar skulle innebära att bitcoin skulle ha ett marknadsvärde på 5 biljoner dollar. Som mest har kryptomarknaden värderats till 900 miljarder dollar. Det skulle krävas att priset på bitcoin skulle öka med mer än 31 gånger under en fyraårsperiod för att det skulle överstiga 250 000 dollar.

När draper först tillkännagav sitt långsiktiga mål med sin investering i bitcoin, delade investerare på marknaden Drapers syn och var eniga om att ett prismål på bitcoin på 250 000 dollar var ett realistiskt mål, i synnerhet i det långa loppet.

Många investerare på kryptomarknaden befinner sig inte på marknaden för kortsiktiga vinster. Om så hade varit fallet, hade en stor andel av investerarna cashat ut i december 2017. Ekonomer kan hävda att marknaden befann sig i en bubbla och att investerare inte cashade ut på toppen av marknaden i december på grund av girighet.

Men investerare som Peter Thiel och Tim Draper håller inte med. Investerarna drog sig inte ur kryptomarknaden i december efter att ha upplevt massiva ökningar. De drog sig inte ur eftersom investerarna verkligen tror att den maximala potentialen för kryptomarknaden inte slutar vid 900 miljarder dollar.

För att bitcoin ska kunna utvecklas till en reservvaluta enligt Twitters VD Jacks, Drapers och Thiels utsagor, behöver den uppleva en multi-miljard-dollar-marknad och tävla med traditionella tillgångar såsom guld vad gäller marknadsvärde. Likviditeten på kryptomarknaden som helhet befinner sig inte i närheten av likviditeten hos aktiemarknader såsom New York-börsen och Nasdaq.

Om bitcoin kan utvecklas till en stor valuta som används av miljarder användare, butiker, restauranger, caféer och andra företag, kommer den enkelt nå ett marknadsvärde på flera biljoner dollar. Denna potential som bitcoin har delas av investerare som Draper, som verkligen förstår visionen med kryptovalutor och decentraliserade ekonomiska nätverk.

På medellång sikt

På medellång sikt hävdar Wall Street-analytikern och grundaren av Fundstrat Tom Lee att priset på bitcoin sannolikt kommer nå 25 000 dollar mot slutet av 2018, i och med att det återhämtar sig från korrektionen och når en ny rekordhöjd.

“Vi känner oss ganska säkra på att bitcoin är en utmärkt risk/reward och vi tror att den kan nå 25 000 dollar mot slutet av året”, sa Lee.

På en tredagarsperiod har bitcoin redan ökat 15 procent i värde, från 6 900 dollar till 8 000 dollar. Om detta momentum kan bibehållas genom april och under resten av året, är en återhämtning som överstiger den tidigare rekordhöjden möjlig.

Källa: https://www.ccn.com/experts-predict-bitcoin-price-to-reach-25000-by-2018-250000-by-2022/