Flera större banker i Sydkorea ska erbjuda kryptotjänster

Fyra av de fem största bankerna i Sydkorea har tillkännagivit sina planer på att tillhandahålla kryptotjänster. Detta har alltså skett inför den reglering av kryptomarknaden som inom kort kommer att ske i landet.

Woori Bank och Shinhan Bank har meddelat att de överväger att börja tillhandahålla kryptotjänster före införandet av den nya penninglagen nästa år. Detta har den lokala nyhetssajten MTN rapporterat om. Den nya lagen syftar till att reglera den sydkoreanska kryptomarknaden och säkerställa att landets ekonomiska standarder efterlevs. Shinhan är Sydkoreas största bank och förvaltar tillgångar till ett värde om motsvarande knappt 4,2 biljoner kronor.

Utvecklingsteamet på NH Nonghyup Bank har arbetat på att ta fram en plånbokstjänst för kryptovalutor. Denna ska göra det möjligt för banken ifråga att förvara kundernas digitala slantar. Nonghyup är den fjärde största banken i Sydkorea sett till tillgångar. Woori, som vi redan har nämnt, är den femte största.

KB Kookmin Bank skickade tidigare i år in en patentansökan för ett antal kryptotjänster. Dessa inkluderar bland annat handel med kryptovalutor, ekonomisk rapportering, konsulttjänster, rådgivning och förvaring av krypto. Förra veckan undertecknade banken dessutom ett avtal med Cumberland Korea, Haechi Labs och Hashed i syfte att ytterligare utveckla sina kryptotjänster. KB Kookmin förvaltar tillgångar till ett värde som motsvarar knappt 55 biljoner kronor. Med det är de landets näst största bank.

Runt om i världen tycks banker överlag börja ta till sig kryptovalutor i allt högre grad. Till exempel har 40 tyska banker ansökt om en licens från landets finansmyndighet för att få tillhandahålla kryptotjänster.

Källa: Bitcoin.com