Gibraltar planerar introducera världens första lagstiftning för ICO:er

Gibraltars regering och landets kommission för finansiella tjänster (GFSC) har tillkännagivit att man under de kommande veckorna kommer ta fram ett lagförslag för reglering av initiala mynterbjudanden (ICO:er) i det brittiska territoriet, rapporterade Reuters den 9 februari.

Lagförslaget, som är tänkt att reglera marknadsföring, försäljning och distribution av digitala tokens inom Gibraltars territorium, kommer vara den första regleringen någonsin som är specifikt framtagen för ICO:er, hävdar lagstiftarna.

En av de främsta aspekterna av Gibraltars reglering av ICO:er kommer vara introduktionen av konceptet “auktoriserade sponsorer”, vilka är tänkta att vara “ansvariga för att säkerställa efterlevnad av lagar för transparens och ekonomisk brottslighet”, sa Sian Jones, en av GFSC:s seniora rådgivare.

Lagförslaget kommer även etablera regler för transparens vilka kommer tvinga ICO-projekt att tillhandahålla “adekvat, tillförlitlig och balanserad information till alla som köper tokens”, sa myndigheten och kommissionen för finansiella tjänster till Reuters.

Enligt Reuters säkrades drygt 3,7 miljarder dollar i samband med ICO-insamlingar världen över under 2017, vilket kan jämföras med 100 miljoner dollar under 2016. Denna snabba tillväxt av ICO-marknaden är det som ska ha fått de gibraltiska lagstiftarna att vidta åtgärder.

I September 2017 rapporterade Cointelegraph att det hastigt ökande antalet ICO:er ledde till att GFSC utfärdade ett offentligt uttalande, där man varnade investerare för den “väldigt riskfyllda och spekulativa” karaktär som ICO-kampanjer har.

Källa: https://cointelegraph.com/news/gibraltar-to-introduce-worlds-first-ico-regulations