Intervju med Dave Mallet (COO för JSEcoin)

 Intervju med Dave Mallet (COO för JSEcoin). Deras ICO är igång just nu.

(Översatt från engelska)

Vad har ni för tidslinjen för er ICO? Vad är “soft camp” och “hard cap”?

Vår ICO ska pågå i tre månader eller tills “hard cap” är uppnått, beroende på vilket inträffar först. Denna ICO börjar den 11:e juli, det sista datumet blir då den 11:e oktober 2018, men vi kan stänga ICO tidigare, som sagt, om “hard cap” är uppnått innan dess. “Hard cap” betyder försäljning av 5 miljarder JSE-tokens och vi har ingen “soft cap” i denna ICO.

Vad ska ni göra med pengarna? Det som skiljer er från många andra är att ni redan har en konkret produkt/tjänst.

Vi tyckte att det är viktigt att ha en fungerade produkt för att skapa förtroende hos investerare och användare. ICO-er i allmänhet genomförs med en “whitepaper” och en marknadsföringsteam, och med flera bluff-ICO-er som äger rum ville vi att bevisa att vi har långsiktiga mål med det här projektet.

Den första stora investeringen av de pengar som kommer in kommer att gå till att få notering på exchanges. Det är mycket viktigt för att skapa likviditet för våra tokens. Vi tror att det kommer att uppmuntra webmasters att använda JSEcoin för att monetärisera (möjliggöra intäkter på) sin content, samt att använda våra handelsverktyg som gör att de kan ta emot JSE-token som betalning för sina varor och tjänster. Avgifter för att få notering hos exchanges ökar hela tiden och valet av exchanges kommer att bero på hur mycket framgång vår ICO kan få.

Vi ska också fortsätta bygga ett fantastiskt team för att vidareutveckla vår plattform och framtida användning för vår token – så fler kan använda den. Vi har ju en fantastisk och fungerande produkt, men det återstår mycket utveckling och marknadsföring som är nödvändiga för att främja produkten.

Utöver det så är det allmänna affärskostnader som kontor, servrar osv.

Vad skiljer er från tjänster som coinwebmining.com och coinhive?

Den största skillnaden är den transparens som vi utövar och den minsta påverkan på besökarnas upplevelse av webbsurfning. JSEcoins mining-plattform var i gång i en månad innan coinhive dök upp, och redan då uppmärksammade vi besökare om att mining ägde rum.

Vi ansåg att om man gömmer någonting i bakgrunden kan det leda till förlust av förtroende och hindra browser-mining från att bli accepterad som en långsiktig metod för att tjäna på webbsidor.

Vi arbetade tillsammans med ett antal stora antivirus-företag och bestämde oss att införa ett helt opt-in system som kräver användarens godkännande och ger användaren full kontroll. En stor del av den återkoppling som vi fått handlade om att folk var nöjda med att låta mining pågå istället för att ha en webbsida med mycket reklam, men de ville veta vad som pågår och ha möjlighet att avstå.

För att mining ska bli en hållbar lösning måste den också vara lönsam. JSEcoins miningscript kommer att använda mindre än 10% av processorns resurser vilket är mindre än vad de flesta video-reklam kräver. För att kunna mina Monero effektivt, behöver användning av processorns resurser vara mycket högre, vilket kan försämra besökarnas upplevelse av webbsurfning. JSEcoins script gör vår egen blockkedja säkrare och tillåter oss att använda så lite av processorns kraft som möjligt för att uppnå detta. Vi lyckas med det genom att ha ett unikt ASIC-resistant “lotteri-system” för att dela ut belöning.

Vad är vägen till att företag börjar acceptera er token som betalningsmedel? Stämmer det att kryptovalutornas “akilleshäl” är att de inte mottas hos många butiker och företag?

Likviditet är det första steg som vi måste ta och vi ska tackla det så fort som ICO är klar, då kan vi påbörja notering av JSEcoin hos exchanges. Sedan behöver vi att fortsätta skapa efterfrågan för vår token. Vi kan göra det genom att öka antalet webbsidor som tar emot JSEcoin, samt genom att öka antal människor som äger våra tokens.

Vi ska jobba hårt för att öka de båda genom fortsatt marknadsföring och främjande av vår varumärke. Det är också mycket viktigt att processen för att spendera och motta betalningar i JSEcoin är så snabb och enkel som möjligt. Att ge webbmaster möjligheter till att spendera deras tokens är också mycket viktigt.

Vi planerar att skapa en exchange där webbmasters kan använda sina tokens för att köpa reklam i vårt nätverk. Detta kan fortfarande fungera parallellt med mining-script och besökare kan ha ett val av att antingen se reklam eller låta mining pågå i bakgrunden.

Idag är det ca. 2500 miners (på plattformen). Om det blir 5000 miners, betyder det att jag kommer att tjäna bara hälften av det som jag tjänar idag?

Ja, detta är fallet. Belöningen delas ut via ett slumpmässigt lotteri, så ingenting är exakt, men det är ungefär så som dina förtjänster kommer att påverkas. Vi hoppas på att antalet miners kommer att öka, så att efterfrågan på tokens och tokens värde kommer att öka också. Vi har även kollat på att minska värdet av belöning, men att samtidigt öka antal belöningar. Till exempel, just nu har vi 50 * 1 i belöning för varje 30-sekunders block. Vi kan ändra det till 500 x 0,1 JSE i belöning per block. Detta ska säkra att tokens är brett distribuerade mellan den växande massan användare.

Var kan man läsa mer om er ICO och delta i den? Vilka kryptovalutor tar ni emot inom ICO?

Den kompletta guiden till vår ICO och mycket mer, kan ni hitta i vårt whitepaper här: https://jsecoin.com/whitepaper.pdf

Med vänliga hälsningar, Dave Mallet

(Läs mer på JSEcoin.com)