Jim Cramer köpte dippen i Bitcoin

För tre månader sedan tycktes den färgstarke finansprofilen Jim Cramer ändra åsikt om Bitcoin. Cramer är värd för CNBC:s tv-program Mad Money, och från att ha varit skeptisk till BTC har han alltså blivit en dippköpare i den ledande kryptovalutan.

Cramer handlar Bitcoin när den ligger under 18 000 dollar

I en intervju med ekonomisajten TheStreet hävdar Jim Cramer att han köpte dippen i Bitcoin i fredags morse. Priset på kryptovalutan var då nere under 18 000 dollar. Cramer menar vidare att han behandlar Bitcoin precis som vilken annan investering som helst i en diversifierad portfölj.

Cramer säger så här i intervjun:

“Jag kommer köpa – som jag vanligtvis gör – när någåt går ner. Jag kommer bli större och större och större. Jag tror att man vill diversifiera i alla möjliga tillgångsklasser. Jag har guld. Jag kommer att diversifiera i lite Bitcoin – inte en stor position för mig – men det är onekligen viktigt att vara diversifierad, och Bitcoin är en tillgång och jag vill ha en balans av tillgångar.”

Tidigare skeptisk men sedan nyligen omvänd

Jim Cramer har dock inte alltid varit positivt inställd till Bitcoin. Han var snarare väldigt kritisk till BTC innan kryptovalutan exploderade under 2017. Han hävdade då att den skulle få soppatorsk. Men i samband med att han var med i en podcast i september i år uttryckte Cramer att han kanske skulle investera 1 % av sin portfölj i just Bitcoin.

Cramer hävdar vidare att priset på Bitcoin skulle kunna “gå ner igen” med tanke på dess volatila historik. Själv ska han ha köpt mer BTC när den låg i 17 000-någonting dollar. Detta är enligt Cramer att anse som en “hygglig nivå”. Så han kanske får anledning att tanka Bitcoin igen framöver om priset skulle sjunka på nytt…

Källa: Cointelegraph