Koden för Ethereums förändring av konsensus är nu redo för granskning

Ny kod skriven för att förändra det sätt på vilket Ethereums nätverk når konsensus är nu redo för granskning, sa utvecklarna i fredags.

Ethereums förbättringsförslag (EIP) 1011, känt som Hybrid Casper FFG, skulle ta det första steget i det länge planerade skiftet bort från den energiintensiva miningprocessen och mot en grönare metod som ibland kallas för “minting”.

Ethereums nuvarande protokoll för konsensus – det sätt på vilket nätverket kommer överens om att lägga till ett nytt block i kedjan – kallas bevis-på-arbete och kräver att resurser expanderas som dess “bevis”.

Ethereums skapare Vitalik Buterin och andra utvecklare har diskuterat att tids nog byta ut detta mot en modell kallad bevis-på-insats, där användare binder upp ether i särskilda plånböcker och riskerar att förlora dessa “insatser” om de inte följer reglerna för konsensus. Den planerade övergången till bevis-på-insats är känd som Casper.

EIP 1011 kommer, om den implementeras, att vara ett delvis steg mot den fylla övergången till Casper, och introducerar ett hybridsystem som kombinerar bevis-på-arbete och bevis-på-insats, ett tillvägagångssätt som diskuterats i rapporter som under förra året släpptes.

Casper är, även om tekniken är långt gången, fortfarande kontroversiell bland vissa – till exempel kallade en säkerhetsforskare vid VMware den under förra månaden för “fundamentalt sårbar”.

Men Danny Ryan, en av EIP 1011:s författare, tillsammans med Chih-Cheng Liang, berättade under ett möte i fredags för andra utvecklare att den föreslagna koden är “redo för granskning, diskussion i gemenskapen, etc.”

Ryan tillade att utvecklingsarbetet för ethereum-klienter snart skulle börja och att han kommunicerade med de formella verifikationsingenjörerna. “När dessa bitar av pusslet börjar bli färdiga, kommer jag signalera att det är dags att börja tala om förgreningsblock-siffror.”

Som Ryan insinuerar kommer förändringen inte att vara kompatibel med Ethereums existerande mjukvara, vilket innebär att nätverket kommer behöva genomgå en hård förgrening i samband med implementeringen. Med det sagt, återstår en del innan detta händer.

“Vad gäller testning … Jag vet inte exakt när det händer”, fortsatte Ryan och tillade att han skulle “lämna EIP uppe för diskussion lite längre innan vi börjar utföra tester på den sidan.”

Källa: https://www.coindesk.com/the-code-for-ethereums-consensus-change-is-now-ready-for-review/