Kraken avlistar Bitcoin SV

Den stora amerikanska handelsplattformen för kryptovaluta, Kraken, har beslutat sig för att avlista Bitcoin SV (BSV). Detta meddelade man i ett tillkännagivande under gårdagen, tisdagen den 16 april 2019. Avlistningen kommer till följd av en undersökning via Twitter som plattformen utförde under måndagen.

I det officiella pressmeddelandet framgår det att BSV, enligt Kraken, har haft ett “beteende som vitt motsätter sig allt vi på Kraken och den bredare kryptogemenskapen står för.” Därför beslöt sig plattformen för att avlista kryptovalutan. Bitcoin SV uppstod i november förra året till följd av en hård förgrening i Bitcoin Cashs (BTC) nätverk.

Hela 71 procent av de personer som svarade på undersökningen önskade att BSV skulle avlistas. Blott 7 procent ville bevara listningen medan 22 procent uppgav att de inte brydde sig om utfallet. Även andra handelsplattformar, däribland Binance, avlistade valutan tidigare under denna vecka.

Priset på Bitcoin SV har förstås påverkats kraftigt av den senaste tidens avlistningar. I skrivande stund har BSV minskat i värde med hela 36,42 procent under den senaste sjudagarsperioden.

Källa: https://cointelegraph.com/news/following-community-poll-kraken-delists-bitcoin-sv