Kraken betalar anställdas löner i Bitcoin

Handelsplattformen Kraken betalade 250 anställdas löner i Bitcoin (BTC) under förra månaden. Detta avslöjade man i en tweet den 23 maj i år. Tweeten var ett svar till Peter Schiff, vd på Euro Pacific Capital, som hävdat att “det finns inte en chans att folk kommer att jobba för löner som betalas i bitcoin.”.

Kraken passade även på att tillägga att en anställd som fick 100 procent av sin lön i bitcoin under 2012 gick i pension 2013.

30 procent av bolagets anställda får lön i kryptovaluta

Idag är Kraken arbetsgivare åt cirka 800 personer. Om man tar ovanstående antal löner i beaktande, d.v.s. de som betalas ut i bitcoin, skulle det innebära att cirka 30 procent av personalstyrkan får sina löner utbetalda i kryptovaluta. Det är med andra ord en bit kvar innan det är vanligt att så är fallet, även på ett företag som Kraken som livnär sig på handel med kryptovalutor.

Det finns också vissa hinder i branschen som förhindrar att anställda överhuvudtaget kan ta emot löner i kryptovaluta. I USA behöver till exempel anställda få sin lön utbetald i viss mån antingen kontant eller genom checkar. Och i många länder är det fortfarande oklart hur taxeringen av denna typ av löner skulle fungera. Ett annat bekymmer är att bitcoins värde är så pass volatilt att det kan antingen öka eller minska dramatiskt bara timmar efter att lönerna har betalats ut.

Förra månaden tillkännagav en tidigare anställd på Kraken att han tänkte stämma bolag på 900 000 dollar efter att bolaget undgått att betala lön för hans arbete.

Källa: https://cointelegraph.com/news/kraken-paid-250-salaries-to-staff-in-bitcoin-last-month-exchange-tells-critic