Kryptojätten Binance donerar alla listningsavgifter till välgörenhet

Binance har tillkännagivit att man från och med idag kommer göra sina avgifter för listning transparenta. Man kommer dessutom att donera 100% av dessa avgifter till välgörande ändamål.

Denna nyhet kommer sannolikt ge företaget en hel del uppmärksamhet. Tidigare har listningsavgifterna på Binance, .d.v.s kostnaden för att lista en kryptovaluta på handelssajten, baserats på flera olika faktorer såsom vilken slags token det rör sig om samt förväntad daglig handelsvolym.

Förändringen föregås av kontroverser

Binances avgifter har givit upphov till viss kontrovers. Företaget har enligt rykten debiterat enorma summor pengar för att lista tokens på sin sajt. Binances VD, Changpeng Zhao, har dock avfärdat dessa rykten som substanslösa: “Det fanns så mycket inkorrekt data, rykten och FUD kring listningsavgifterna. Vi bryr oss om vår community och vill ta itu med detta en gång för alla.”

När han tillfrågas om huruvida Binance beslut om större transparens bottnar i dessa tidigare kontroverser, bekräftar Zhao detta: “Ja, delvis. Vi tog aldrig 400 BTC för något projekt. Det var en helt och hållet påhittad siffra.”

Större donationer ger inga fördelar

Framledes kommer de som önskar lista en kryptovaluta på Binance kunna besluta om vilken slags avgift de önskar betala. Avgiften kommer genom Binance att doneras till välgörenhet. Handelsplatsen kommer tillkännage avgiften för allmänheten via sitt väljgörenhetsprojekt, Blockchain Charity Foundation.

Binance kommer inte diktera hur mycket de olika projekten behöver betala i avgift, och det kommer inte finnas någon lägsta donationsavgift när man listar en kryptovaluta. De vill även undvika att ge intrycket att större donationer skulle vara mer fördelaktiga. I ett pressmeddelande säger Zhao följande: “En större donation garanterar inte eller på annat sätt påverkar resultatet av vår granskningsprocess.”

När han tillfrågas huruvida andra aktörer förväntas följa Binances exempel när det kommer till transparens, säger Zhao så här: “Jag hoppas verkligen det. De har kopierat oss i många andra hänseenden, detta kommer vara en bra sak att kopiera. Det finns ingen konkurrens inom välgörenhet.”

Källa: https://www.ccn.com/exclusive-crypto-giant-binance-will-donate-all-coin-listing-fees-to-charity/