Kryptomarknaden kan bli värd biljontals dollar enbart baserat på spekulation

Kryptoinvestmentbolaget 1Confirmations grundare Nick Tomaino berättar i en intervju med Ran Neuner på CNBC:s Crypto Trader att värdet på kryptomarknaden kan nå biljontals dollar enbart utifrån spekulation.

Så här säger han i intervjun: “Jag ser investering och spekulation som antagande. Jag tror det är möjligt att kryptomarknaden går från 200 miljarder till flera biljoner på bara det [spekulation]. Från mitt perspektiv, det jag ser globalt vad gäller att betrakta denna nya investerbara tillgångsklass tror jag det är möjligt.”

Under 2017 ledde kryptomanin till att marknaden uppnådde ett värde på över 800 miljarder dollar, och med de institutionella investerarnas intåg kan ett marknadsvärde i biljonklassen vara inom sikte.

Viktig makrotrend: Skifte från myndigheter till trolösa alternativ

Enligt Tomaino är en viktig makrotrend som kan leda till ett inflöde av investerare och kapital på kryptomarknaden eller konsensusvalutor det faktum att förtroendet minskar för myndigheter och större institutioner såsom banker.

I olika studier som har utförts av Facebook Research och andra stora teknikbolag har man kunnat se en trend bland personer födda kring millenieskiftet, nämligen att de rör sig bort från traditionella system till förmån för innovativa och trolösa alternativ. Tomaino menar att en kulturell och gradvis skiftning på sikt från att lita på stora institutioner till P2P-system skulle kunna leda konsumenter till decentraliserade finansnätverk.

För närvarande växer kryptomarknaden exponentiellt vad gäller infrastruktur, anammande och institutionalisering. Blockkedjenätverkens struktur blir gradvis mer skalbara, stabila och säkra, en utveckling som drivs på av aktiva utvecklarcommunities och ekosystem.

Tomaino hävdar att den infrastruktur som används i kryptobranschen i rask takt förbättras, vilket gör det möjligt för marknaden att stabiliseras och locka till sig ackrediterade investerare och institutionella investerare.

Även miljardären och investeraren Mike Novogratz har uttryckt att värdet på kryptomarknaden kan öka till biljontals dollar om banker och andra institutioner börjar bli bekväma med denna tillgångsklass.

Källa: https://www.ccn.com/trader-crypto-can-reach-trillion-market-cap-based-on-speculation-alone/