Kryptomarknadens dipp fortsätter då Bitcoin förblir under 8 500 dollar

Kryptomarknaden har de senaste dagarna haft fortsatt svårt att studsa tillbaka till området kring 350 miljarder dollar. Bortsett från några mindre kryptovalutor såsom Ethos och Ontology har de flesta kryptovalutor såsom Bitcoin upplevt en mindre värdeminskning.

Bitcoin och Ethereum ligger kvar på gårdagens nivåer

Sedan den 25 mars har såväl Ethereum som Bitcoin legat ganska stabilt. Priset på Bitcoin har minskat något från 8 580 dollar till 8 490, vilket innebär en värdeminskning på drygt 1 procent. under det senaste dygnet har Bitcoins dagliga handelsvolym varit 4,5 miljarder dollar, vilket är tre gånger större än motsvarande för Ethereum.

Ethereum har dock inte kunnat bibehålla en hög handelsvolym. Faktum är att Tether, en kryptovaluta som hedgas mot dollarns värde, har varit den näst mest likvida kryptovalutan på marknaden, med en daglig handelsvolym på 1,4 miljarder dollar.

Tether är alltid en intressant indikator att ta hänsyn till när man utvärderar tillståndet på kryptomarknaden. Detta då den stora massan av kryptohandlare använder Tether, snarare än traditionella valutor, för att hedga värdet på kryptovalutor.

Binance, världens största handelssajt för kryptovaluta, processar par där Tether paras med kryptovaluta, vilket möjliggör för dess användare att hedga kryptovalutor i tider av extrem volatilitet. Ofta tyder en onormalt hög daglig handelsvolym på tether instabilitet på kryptomarknaden och ett ökat antal användare som hedgar värdet på kryptovalutor.

För några dagar sedan rapporterade CCN att Changpeng Zhao, VD på Binance, hävdat att volymerna var tillbaka på de flesta handelssajter. I jämförelse med början av mars när priset på Bitcoin nådde 11 700 har dock handelsvolymen på Bitcoin och andra stora kryptovalutor såsom Ethereum varit relativt låg.

Premierna på Sydkoreas och Hongkongs kryptomarknader är ett annat viktigt mätvärde för som används för att mäta efterfrågan på de bägge marknaderna. I Sydkorea handlas Bitcoin till 8 723 dollar, vilket är 3,2 procent högre än på den amerikanska marknaden. På Gatecoin, en handelssajt för kryptovaluta som hanterar handel mellan Bitcoin och andra kryptovalutor för investerare i Hong Kong, ligger priset på Bitcoin fortsatt på omkring 9 000 dollar.

Därför finns efterfrågan på dessa bägge stora regioner fortfarande där, med tanke på att premierna ligger fortsatt högt i Hong Kong och Sydkorea. Efter kraftiga åtgärder mot handel med kryptovalutor har de flesta kinesiska investerare flyttat till Hong Kongs marknad för att där handla kryptovalutor.

Är tiden inne för alternativa mynt?

Det är sannerligen för tidigt att fastställa huruvida säsongen för alternativa kryptovalutor har börjat, men flera småskaliga kryptovalutor har under de senaste dagarna presterat bättre än Bitcoin. Idag har såväl Ethos som Ontology gått 20% bättre än Bitcoin, medan Waltonchain och Neblio konsekvent har presterat bättre än Bitcoin under de 5 senaste dagarna.

Det är troligt att de alternativa mynten börjar bli populära eftersom de generellt sett presterade dåligt jämfört med Bitcoin under februari och mars. Tills marknaden återhämtar sig och större kryptovalutor såsom Bitcoin når 12 000 dollar, Ethereum studsar tillbaka till 9 000 dollar och Ripple klättrar tillbaka till 1 dollar, verkar det osannolikt att altcoins skulle kunna prestera bättre än Bitcoin på kontinuerlig basis.

Källa: https://www.ccn.com/cryptocurrency-market-slumps-again-as-bitcoin-remains-below-8500/