Kryptovalutor på agendan vid Världsekonomiskt forum

Världsekonomiskt forum, eller World Economic Forum (WEF) som det heter på engelska, är en årlig konferens som går av stapeln i schweiziska Davos. Konferensen samlar flera av de mest mäktiga beslutsfattarna i världen inom näringsliv och politik. Nu har även de digitala kryptovalutorna tagit sig in i finrummet och finns representerade på agendan för årets konferens.

De sessioner där kryptovalutor ska diskuteras går under namnet Resetting Digital Currencies. I prospektet för de bägge sessionerna framgår det att “COVID-19” har accelererat det långsiktiga skiftet från kontanter (…) Samtidigt uppstår digitala centralbanksvalutor som potentiellt sett förändrar hur människor använder pengar världen över.”

Vad man ämnar diskutera på konferensen tycks framför allt vara följande aspekt:

“VIlka policys, praxis och samarbeten krävs för att dra nytta av de möjligheter som erbjuds av de digitala valutornas uppgång?”

Är digitala centralbanksvalutor framtiden?

Konferensen i Davos äger rum under fem dagar och lockar till sig flera ledande personer från världens olika hörn. Organisationen bakom konferensen är baserad i Geneve och lägger allt mer resurser på att försöka förstå kryptovalutor och blockkedjeteknik. Så sent som under förra månaden publicerade de en rapport med namnet “Crypto, What is It Good For? An Overview of Cryptocurrency Use Cases”.

Just de så kallade digitala centralbanksvalutorna, d.v.s. kryptovalutor som till skillnad från Bitcoin är centraliserade, har varit ett hett ämne under de senaste åren. Organisationen bakom World Economic Forum har på senare tid tagit fram ett ramverk för att hjälpa banker att “utvärdera, utforma och potentiellt sett utveckla” sådana valutor. Ramverket har tagits fram tillsammans med fler än 40 centralbanker, forskare och finansiella institutioner.

Källa: Cointelegraph