Kryptovalutorna som ökar mer än Bitcoin

Den populära kryptovalutan Bitcoins värde har på senare tid ökat väldigt kraftigt. Men faktum är att det finns andra digitala valutor som ökar i värde än fortare. Till exempel har Ethereums kurs stigit med mer än 20 % under de senaste sju dagarna. Detta samtidigt som Bitcoin “blott” har ökat i värde med 15 % under motsvarande tid.

Även Ripples kryptovaluta XRP har ökat mycket i värde på kort tid. Valutan har stigit med närmare 25 %. Dessutom tillhöra även Cardano, Litecoin, Polkadot och Stellar de stora kryptovalutor som likt Ethereum har ökat mer i värde den senaste tiden än vad Bitcoin har gjort.

Men varför ökar Bitcoin långsammare i värde än vad flera andra framstående kryptovalutor gör? Greg King, vd för Osprey Funds – ett investmentbolag som investerar i digitala valutor – tror sig sitta inne på svaret. I en intervju med CNN Business berättar King att det i själva verket handlar om enkel matematik. Han menar att mindre valutor kan öka mer procentuellt sett samt att det finns långt många fler mynt än enbart Bitcoin som investerare kan investera i.

Marknaden är större än Bitcoin

Utöver King finns det även fler experter som menar att du som investerare inte bör stirra dig blind på bara Bitcoin. Rachid Ajaja, vd och grundare av AllianceBlock, menar i ett mejl till CNN Business att Ethereum under det närmsta året eller så potentiellt sett skulle kunna prestera bättre än Bitcoin. Han tror även att XRP till sist har lyckats bryta sin nedåtgående trend.

Och även om Bitcoin nyligen har nått sin högsta värdering någonsin, finns det flera kryptovalutor på marknaden som har presterat väl på sistone men samtidigt ligger långt under sina högsta nivåer. Därför är det viktigt att man som investerare är medveten om att marknaden för kryptovalutor innefattar så mycket mer än bara Bitcoin. Detta på samma sätt som det finns fler bolag på den amerikanska börsen än enbart Apple eller Microsoft.

Källa: CNN Business