Lägsta på två månader: Bitcoin-priset sjunker under $9k

Priset på bitcoin har sjunkit under 9 000 dollar för första gången på mer än två månader.

I skrivande stund ligger CoinDeks Bitcoin-prisindex (BPI) på 8 429,07 dollar, en nivå dit det föll efter att före marknadens öppning igår (torsdag den 1 februari) ha legat på över 10 000 dollar. Priset på bitcoin fluktuerade rejält under gårdagen då det rörde sig ner under denna siffra.

Fallet till under 9 000 dollar utgör det lägsta priset som bitcoin har fallit till sedan i slutet av november 2017, visar datan, då valutan för första gången nådde denna milstolpe.

Ytterligare data från marknaden återspeglar hur många andra kryptovalutor som har drabbats av negativa prisjusteringar de senaste dagarna. De flesta av de 25 största kryptovalutorna har tappat tvåsiffriga procenttal under det senaste dygnet, enligt webbplatserna CoinMarketCap och OnChainFX. Enligt CoinMarketCap har tokens som IOTA och Lisk minskat drygt 15% i värde under den senaste dagen av handel.

Nedgångarna är en uppföljning av en tuff månad för kryptomarknaderna. Marknadsdata visar att det kollektiva marknadsvärdet för alla kryptovalutor under de senaste 30 dagarna har sjunkit från mer än 800 miljarder dollar till mindre än 500 miljarder.

Källa: https://www.coindesk.com/2-month-low-bitcoin-price-drops-9k/