Lurade kryptoinvesterare svindlade andra för att återfå sina pengar

I Kina ska polisen enligt uppgift ha gripit ett antal svindlare. Det rör sig dock inte om urtypen av svindleri relaterat till kryptovalutor. Svindlarna ska istället ha försökt lura andra kryptoinvesterare efter att själva ha blivit lurade i flertalet kryptorelaterade bedrägerier.

En investerare som förlorat pengar i ett kryptobedrägeri slog sin påse samman med två andra investerare som blivit lurade på ett liknande sätt. De lanserade tillsammans en mobilapp och en token vid namn “Baiye Chain” i syfte att svindla andra. Allt som allt ska fler än 20 personer ha varit delaktiga i denna verksamhet.

Några av de personer som lurats av dessa svindlare anmälde saken till den lokala polismyndigheten. Polisen sökte i sin tur upp svindlarna och sökte igenom deras kontor i jakten på bevis. Det hela slutade med att de grep lurendrejarna som vid det här laget hade lyckats lura till sig en ansenlig summa pengar.

Antalet bedrägerier har ökat markant till följd av att den kinesiska centralbankens mynt nu testas i flera städer runtom i Kina. Bedragarna utger sig för att driva testgrupper för det nya myntet och utlovar hög avkastning på investeringar.

Källa: Cointelegraph