Många investerare betraktar krypto som bubbla

Enligt en undersökning utförd i samband med Cayman Alternative Investment Summit (CAIS), tror många investerare att kryptovaluta som tillgångsslag är en bubbla. Personerna bakom undersökningen tillfrågade cirka 100 alternativa investerare som deltog på konferensen mellan den 6 februari och 9 februari 2019.

Undersökningen visade att 45 procent av de tillfrågade investerarna anser digitala kryptovalutor vara det tillgångsslag som i högst grad utgör en bubbla. I tur och ordning ansåg därefter 20 procent, 19 procent samt 16 procent av de svarande att aktier, lånemarknaden samt konsumentkrediter utgör en bubbla.

Tidigare under månaden berättade Matt Hougan, global forskningschef på Bitwise Asset Management samt VD på ETF.com, att det finns mycket av det som han definierar som bubbelrelaterad, dålig aktivitet i kryptobranschen som för närvarande håller på att “klaras upp”.

Mike Novogratz, tidigare partner på Goldman Sachs, menar å sin sida att vi inte är på väg mot en bubbla. I en intervju med Bloomberg TV hävdar han att 8 000 dollar är en rimlig prispunkt för Bitcoin (BTC) på medellång sikt.

Källa: https://cointelegraph.com/news/survey-half-of-alternative-investors-think-crypto-is-bubble