Mark Cuban säker på att Dogecoin når $1

Entreprenören och miljardären Mark Cuban är övertygad om att kryptovalutan Dogecoin når ett värde på 1 dollar. Detta ger han sken av i ett uttalande som bekräftar framgången för hans Dallas Mavericks val att acceptera DOGE för betalningar.

Enligt Cuban har Mavericks omsatt fler än 20 000 Dogecoin under de senaste dagarna. Detta efter att basketklubben nyligen meddelat att man kommer acceptera DOGE som valuta för betalningar. Värdet på de omsatta digitala mynten motsvarar drygt 1 000 dollar. Cuban hävdar att Dallas Mavericks nu är den största handlaren med Dogecoin i världen. Och om klubbens fans skulle köpa klubbprylar till ett värde av 6 556 000 000 DOGE framöver menar han att priset på en DOGE definitivt kommer överstiga 1 dollar.

En kryptovaluta som började som ett skämt och fortfarande roar

Trots att valutan har skapats som något av ett skämt, har DOGE under de senaste månaderna fångat intresset hos miljardärer såsom Mark Cuban och Elon Musk. Bägge dessa kändisar har nämnt kryptovalutan i sociala medier. Vi har tidigare skrivit om Musks intresse för DOGE i vår nyhetsartikel “Dogecoin ökar kraftigt i GameStops kölvatten”.

Mark Cuban har dock tidigare nämnt DOGE som ett lärande verktyg för ekonomi som ger mesta möjliga underhållning för folks pengar på kryptomarknaden. Men trots det ökade intresset för betalningar i Dogecoin hos Dallas Mavericks hävdar Cuban att han inte har ändrat sin åsikt om kryptovalutan. När han fick en fråga om detta på Twitter svarade han att hans åsikt är densamma och att han fortfarande har roligt.

Källa: Cointelegraph