McDonald’s och Starbucks ska enligt uppgift testa Kinas digitala valuta

Vi har tidigare rapporterat om de kinesiska försöken att motverka kryptovalutor. Nu kommer uppgifter om att landets regering är i färd med att ta fram en alldeles egen digital valuta.

Än mer häpnadsväckande är att de bägge amerikanska företagen McDonald’s och Starbucks sägs vara två av de företag som ska delta i ett pilotprogram för digitala betalningar i den planerade storstadszonen Xiong’an. Enligt detta rykte ska såväl myndigheter som företag inom handeln och utvecklare av digital valuta ingå i projektet.

Xiong’an är en blivande stad i Kina som för närvarande är unde uppbyggnad. Faktum är att staden planeras ta över vissa funktioner som idag sköts från huvudstaden Beijing.

Enligt de uppgifter som nu cirkulerar verkar det alltså som att man även ska testa en digital kinesisk valuta i Xiong’an. Även tre andra städer ska ha valts ut för dessa försök, närmare bestämt Shenzhen, Suzhou och Chengdu.

Hur detta projekt artar sig återstår förstås att se. Helt klart är dock att det kommer följas med stort intresse såväl internt som från omvärlden!

Källa: Cointelegraph