Mexikos tredje rikaste person öppen på Twitter om Bitcoin-stöd

Ricardo Salinas Pliego är ordförande för konglomeratet Grupo Salinas och den tredje rikaste personen i Mexiko. Nu har han börjat pusha för Bitcoin på sociala medier.

Miljardären Ricardo Salinas Pliego är värd drygt 13 miljarder dollar och la nyligen till hashtaggen Bitcoin i sin twitterprofil. Såväl twittrare i kryptogemenskapen som några av Salinas drygt 840 000 följare uppmärksammade detta i samma veva som priset på Bitcoin ökade till drygt 40 000 dollar för första gången på tre veckor.

Salinas hävdar att han första gången köpte Bitcoin till priset 200 dollar under 2013 och senare sålde dem 2017 i samband med att priset ökade till 17 000 dollar. Detta har han beskrivit som sin “bästa investering någonsin.”

Salinas behåller Bitcoin och Musk pushar för Dogecoin

I november 2020 sa Salinas att 10 % av hans likvida portfölj var investerad i Bitcoin och resten i gruvbolag. Den 65-årige miljardären köpte på sig BTC innan den stora prisuppgången i december och januari, vilket innebär att han mer än fördubblade sin digitala pengasäck. Salinas själv hävdar att han inte planerar att sälja sitt kryptoinnehav på åtminstone fem år.

Han är inte heller den enda miljardären som pushar kryptovalutor med hjälp av sociala medier. Även Elon Musk fortsätter att trycka på för kryptovalutan Dogecoin (DOGE). DOGE har under de senaste veckorna blivit föremål för spekulation av investerare och Reddit-användare. Detta har lett till att priset på Dogecoin har ökat med närmare 600 % under den senaste månaden.

Källa: Cointelegraph