Nordkorea arrangerar ännu en kryptokonferens

I ett försök att visa på sina tekniska framsteg och samtidigt visa sitt stöd för blockkedjetekniken, har Nordkorea tillkännagivit planer på att arrangera en blockkedje- och kryptovalutakonferens. Detta efter att landet anordnat en liknande konferens i augusti i år.

Nordkorea har tillkännagivit att planeringen för arrangemanget redan pågår och att man tänker ta in talare från världen över, däribland några av de främsta expertan inom kryptovärlden, till Pyongyang Blockchain Conference. Konferensen är tänkt att pågå under en hel vecka. Under veckan kommer även såväl gäster som delegater att erbjudas en rundtur i landet.

På konferensens officiella hemsida framgår det att experter inom “blockkedje- och kryptobranschen kommer att samlas för den första gången i Pyongyang för att dela med sig av sin kunskap och vision, knyta kontakter och diskutera affärsmöjligheter.”

Det är dock värt att notera att konferensen inte kommer att vara öppen för delegater från Sydkorea, Japan eller Israel. Detta trots att amerikaner välkomnas att delta. Dessutom kommer journalister och “masspropaganda eller tryckt/digitalt material som är emot republikens värdighet” inte att beviljas inträde till evenemanget.

Nordkoreas fortsatta intresse för decentraliserade valutor och blockkedjeteknik har varit påtagligt under de senaste månaderna. Så sent som förra året upptäckte ett IT-säkerhetsföretag vid namn AlienVault en mjukvara som utvann Monero. Denna skickade den utvunna kryptovalutan till en server vid universitetet i Pyongyang. En annan hackergrupp har dessutom rapporterats ligga bakom en attack mot ett sydkoreanskt bolag i syfte att stjäla kryptovaluta.

Det spekuleras huruvida Nordkorea har utforskat möjligheten att använda sig av digitala tillgångar som ett sätt att kringgå vissa av de sanktioner som har införts på Nordkorea av USA.

Källa: https://www.ccn.com/north-korea-to-host-another-blockchain-and-cryptocurrency-conference/